5 °C Budapest
Ide utazz fillérekből 2016-ban: itt a havi bontás

Ide utazz fillérekből 2016-ban: itt a havi bontás

2016. február 13. 13:01

Foglalj kedden, repülj januárban - rengeteg mítoszt hallani arról, hogyan utazhatunk a legolcsóbban. Egy új trükk szerint azonban olcsó utazáshoz csak annyi kell, hogy a kiválasztott helyszínre az év megfelelő szakaszában utazzunk. Mutatjuk, mikor és hova éri meg legjobban ellátogatni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sok mendemonda kering arról, hogy mikor érdemes utazni. Vannak, akik szerint keddenként foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet, de sokan arra esküdnek, hogy a szerda a legjobb nap a repüléshez. Akadnak azonban olyanok is, akik szerint a január a legideálisabb hónap a repüléshez, hiszen ilyenkor a legolcsóbbak a jegyek.

Ezekkel a legendákkal azonban sokan nem értenek egyet, ezért most a Booking.com egy újabb tippel rukkolt elő: miszerint akkor úszhatjuk meg a legolcsóbban az utazást, ha a kiválasztott helyre az év megfelelő szakaszában utazunk.

Mi állhat a háttérben?

Azt, hogy melyik hónapban hova érdemes utazni számos tényező befolyásolhatja. Sok országban például a szállodák árai az adott ország ünnepnapjaitól függően lehetnek drágábbak, vagy olcsóbbak. De persze az sem mindegy, hogy éppen milyen évszak van az adott országban, vagy az, hogy mennyire népszerű éppen a turisták körében az általunk választott helyszín. Mutatjuk, hogy mikor, hova érdemes elutazni.

Január - Melbourne

Február - Honolulu

Március - Buenos Aires

Április - Koppenhága

Május - London

Június - Peking

Július - Sydney

Augusztus - Berlin

Szeptember - Róma

Október - Fokváros

November - San Francisco

December - Frankfurt

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?