20 °C Budapest
Sokan töltik szállodában az ünnepeket

Sokan töltik szállodában az ünnepeket

MTI
2014. december 2. 18:32

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképéből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évről-évre erősödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Az év végi szezont két részre kell osztani, mert eltérő közönség fordul meg a szállodákban a karácsonyi napokon és a szilveszteri időszakban: előbbi esetben a nagyobb családok, míg az óév búcsúztatására rendszerint idősebb párok, illetve több családból álló baráti társaságok érkeznek a szállodákba.

A szakemberek úgy látják, hogy az ünnepi időszakban inkább a belföldi turizmus élénkül fel, ritka a külföldről érkező vendég. A keleti országrészben azért előfordul, hogy a határon túlról, főleg Romániából érkeznek családok, vagy nagyobb társaságok is, bár ez utóbbi inkább a szilveszteri időszakra jellemző. Gál Bertalan kiemelte még az évzáró rendezvényeket, karácsonyi partikat, amelyeket jellemzően környékbeli cégek rendelnek meg.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta: a vidéki, balatoni wellness hotelekben évről-évre erősödő karácsonyi kereslet jellemző, de a vendégek 70-80 százaléka belföldi. Idén is az átlagosnál erősebb forgalomra lehet számítani - tette hozzá. A karácsony a fővárosban gyengébb időszaknak számít, mivel itt jellemzően az üzleti utazók vannak többségben, és ekkorra a karácsonyi vásárok is véget érnek.

A karácsonyi, szilveszteri időszakban a legtöbb szálloda speciális menükkel, az ünnepekre jellemző étel- és italkülönlegességekkel készül a vendégek fogadására.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?