Ezekben a városokban a legolcsóbb a sör

Pénzcentrum
2014. szeptember 20. 13:01

Elkészült a világ legolcsóbb söreit összesítő toplista. Bár meglepő, de nem is kell messzire utazni, ha egy korsóért csak 220 forintot fizetnénk.

A Numbeo.com közösségi árösszehasonlító portál megvizsgálta a világ városaiban tapasztalható sörárakat. A toplistához az éttermekben, bárokban kínált csapolt sörök, illetve a boltokban kapható üveges/dobozos sörök átlagárát (1/2 liter/dollár) vették alapul. Míg az összesítés szerint a legdrágább söröket Európában mérik, addig a legolcsóbb söröket főként más kontinensen találhatjuk.

EBBEN AZ 5 VÁROSBAN A LEGOLCSÓBB A SÖR A VILÁGON:

5. Etiópia

Egy korsó (us pint) sör átlagára: 0,93 dollár (~232,5 forint)
Mit igyál: St. George Beer; Bedele; Harar; Meta
Mihez idd: A helyi sörök a legtöbb tradicionális etióp ételhez jól mennek; milyen többek között a "Doro Wat" (csirkepörkölt), vagy például a "Yebeg Tibs" (grillezett bárány)

4. Fülöp-szigetek

Egy korsó (us pint) sör átlagára: 0,89 dollár (~222,5 forint)
Mit igyál: San Miguel; Asia Brewery
Mihez idd: A filippínók előszeretettel sütnek malacot nyárson, amihez mindig jó egy hideg sör. A sertés gyomrát általában csillagánizzsal, és citromfűvel töltik

3. Ukrajna

Egy korsó (us pint) sör átlagára: 0,89 dollár (~222,5 forint)
Mit igyál: Lvivske, Chernigivske, Obolon
Mihez idd: Az ukránok kifejezetten szeretik a borscs levest (leggyakrabban céklából készül); a verenykyt (ez egy töltött gombóc) és a házi kolbászt, melyekhez mind jól megy a sör.

2. Kambodzsa

Egy korsó (us pint) sör átlagára: 0,88 dollár (~220 forint)
Mit igyál: Angkor; Anchor Beer; Tiger; Khmer Brewery's Cambodia
Mihez idd: Egy tányérnyi vöröshangyának bármelyik sör kiváló társa lehet. Ez nem vicc, Kambodzsában előszeretettel készítenek ételt az apró rovarból, általában marhahússal citromfűvel és bazsalikommal sütik őket ösze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

1. Vietnam

Egy korsó (us pint) sör átlagára: 0,76 dollár (~190 forint)
Mit igyál: Bia Hà Nôi
Mihez idd: Gyakorlatilag a legtöbb vietnámi ételhez, így a "Pho" leveshez, a "Banh Mi" szendvicshez, vagy például a "Ca Kho To"-hoz (Karamellizált hal cserépedényben párolva) is jól csúszik a sör.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem