40 ország, ahol veszélyes nyaralni: Te mernél ide utazni? Szavazz!

Pénzcentrum
2014. július 18. 15:15

Idén nyáron számos kedvelt magyar úti cél vált veszélyessé, keresztül húzva ezzel az utazni vágyók számításait. Van, aki lemondja az utat, van, aki várja a jó szerencsét, és van, aki még hezitál. Te mit tennél, ha az épp bombázás alatt álló Tel-Avivba szólna a repülőjegyed? Szavazz!

Az utóbbi egy hétben számos aggodalomra okot adó esemény történt szerte a világban. Izrael egy része állandósuló rakétatámadások színhelye, és háborús övezet lett. Egyiptomban is kiélezetté vált a helyzet. Az egyiptomi sajtó tájékoztatása szerint vasárnap éjjel vélhetően iszlamisták gránátokat lőttek egy helyi népszerű üdülőhelyre. Ugyan ezek nem azok a területek, ahová a magyarok szívesen utaznak, Sharm El Sheik és Hurghada továbbra is biztonságos. Ukrajna is elkerülendő, ezt bizonyítja: Kelet-Ukrajnában, csütörtök kora este vélhetően lelőttéek egy Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó malajziai utasszállítót, fedélzetén 295 emberrel. Az áldozatok közül 80 gyermek. Szinte minden légitársaság közölte: nem repülnek Kelet-Ukrajna fölé. Ezek a történések pedig befolyásolják nyaralási terveinket is.

A Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata folyamatosan frissülő tájékoztatást ad az utazásra nem javasolt térségekről. A listán található utazásra nem javasolt területek (negyven ilyen ország van), illetve fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok (összesen hetvenhárom) között számos olyan található, amiket előszeretettel keresnek fel nyaranta hazai utasok is. Többek között fokozott biztonsági kockázatot jelent Izrael, Egyiptom egyes területei és Ukrajna mellett Thaiföld, Törökország, vagy Tunézia is.

KATTINTS! Ezeket az országokat jobb, ha elkerülöd idén nyáron

Ha egy ilyen veszélyessé vált országba szól a repülőjegyünk, és nyaralásunkat is ott terveztük tölteni, az utazási irodák törvényileg arra vannak kötelezve, hogy új időpontra foglalják át a már meglévő repülőjegyeket, vagy szállásokat. Tehát ha a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt térségek listájába sorolja az adott úti célt, az irodáknak muszáj segíteniük nekünk megoldani a helyzetet.

Ha pedig mégis úgy döntünk, hogy elutazunk a veszélyesnek ítélt országba, minden esetben tájékoztassunk egy családtagot, vagy barátot a részletes útitervről, illetve regisztráljunk konzuli védelemért. A regisztráció során meg kell majd adni egy kontakt személyt, itt jó, ha ugyanazt az embert jelöljük meg, akit tájékoztattunk előre. Így a konzuli védelemmel sokkal gyorsabban és könnyebben megtalálnak minket, ha bajunk esne. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM