Se öltözőkre, se vécére nem futja a Margitszigeten

Pénzcentrum
2014. június 26. 19:30

Nem fog úgy összejönni a margitszigeti futókör felújítása, ahogy eredetileg szerették volna. Ebbe törődhet bele hétfői ülésén a Fővárosi Közgyűlés, ha elfogadják Szentes Tamás főpolgármester-helyettes előterjesztését, melyet a sporttal foglalkozó főosztály készített elő.

A közgyűlés tavaly decemberben hagyta jóvá a futókör teljes körű fejlesztését. Ez a 2013-as árvíz miatt vált sürgőssé, mivel a burkolat a víztől több helyen balesetveszélyessé vált. A feladatra 350 millió forintot szántak, ez az összeg szerepel a 2014-es költségvetésben.

Az eredetileg elfogadott engedélyokiratban benne volt a régi rekortán elbontása, az új futópálya megépítése, térfigyelő kamerarendszer kiépítése és a futók által használt meglévő öltözők, vécék felújítása.

"Jelenleg kirajzolódni látszik, hogy a tavaly elkészített költségbecslések alapján megállapított összköltség kevésnek bizonyul, az engedélyokiratban foglalt feladatok kivitelezése 350.000 eFt összegből nem valósítható meg" - áll az előterjesztésben.

Ezt azután voltak kénytelenek elismerni, hogy a Budapesti Sportszolgáltató Központ által kiírt közbeszerzésre egyetlen olyan érvényes pályázat sem érkezett, amely ebből a keretösszegből megvalósította volna a feladatokat. Az előterjesztés szerint így muszáj módosítani az engedélyokiratot, ki kell venni a műszaki tartalomból az öltözők és vécék felújítását, hogy beleférjenek a 350 millióba.

A vécéfelújításra leghamarabb jövőre lehet esély, az előterjesztés szerint megfontolandó a 2015-ös megvalósítás az önkormányzat "költségvetési lehetőségeit figyelembe véve".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 350 millióból egyébként a kamerarendszer kiépítése sem jön ki, de ezt megoldják másképp. Az előterjesztés felidézi, hogy a kamerarendszert már áprilisban kivették az engedélyokiratból. Megpróbáltak szerezni állami támogatást a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázaton, de nem nyertek. A margitszigeti kamerarendszer és wifi telepítése végül a Főkert 2014-es üzleti tervébe került be bruttó 181 millió forint keretösszeg értékben.

Az üzemeltető a tervek szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság lenne. Az előterjesztés szerint ezért októbertől 3 fővel növelni kell a FÖRI létszémkeretét, az üzemeltetés pedig 35 millió forintba fog kerülni.

Az árvízi károkra hivatkozva a főváros vis maior támogatási kérelmet is beadott korábban a Belügyminisztériumnak, és ezen a címen kapnak is pénzt mind a futókör, mind az atlétikai centrum kazánházának felújítására, összesen 154 millió 645 ezer 504 forintot (ebből 152 millió 363 ezer 163 forint mehet a futókörre). A pénzt viszont csak a teljesítést igazoló számla benyújtása után kaphatják meg.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem