20 °C Budapest

Hosszú időre bezár a Szépművészeti Múzeum

2014. április 29. 12:00

A Liget Budapest projekt munkálatai miatt jövő februárban mintegy két évre bezárt a Szépművészeti Múzeum - írja a Népszava.

Négy éven belül alaposan megváltozik az ország egyik legnagyobb közparkjának, a Városligetnek a képe. Az egész ligetet revitalizálják, valamint öt múzeum fog megnyílni. A beruházás tervezett összköltsége 150 milliárd forint, de ez még vélhetően növekedni fog. A Múzeumi Negyed koncepciójáért Baán László felelős, ma miniszteri biztosként látja el a feladatot.

A kormány közel kétmilliárd forintot bocsátott a Városliget Zrt. és a Szépművészeti Múzeum rendelkezésére. Ebből mintegy 700 millió jut a Múzeum II. világháború óta zárva tartó Román Csarnokának felújításának terveinek elkészítésére, valamint a projekt elindítására.

A felújítás teljes költsége, aminek keretében a Szépművészeti teljes műszaki rekonstrukciója is megtörténik, Baán László 7 milliárd forintra becsülte. A munkálatok miatt jövő februárban mintegy két évre be is zár a múzeum. A miniszteri biztos elmondta, hogy addig a Szépművészeti 50 fő művét a Nemzeti Galériában lehet majd megtekintei.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?