27 °C Budapest

Csőtörés a budapesti metróalagútban

Pénzcentrum
2013. január 29. 08:19

Ömlik a víz a budapesti metróalagútban a Corvin-negyed és a Kálvin tér között - értesült a Pénzcentrum.hu.

Friss! A BKV Zrt. közleménye
"Ma reggel 7.30-kor az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Kálvin tér közötti szakaszán tűzoltóvezeték tűzcsapjának törése miatt vízszivárgást észleltek. A hiba elhárítását a BKV szakemberei azonnal megkezdték, a főelzárót elzárták, amivel azonnal megszüntethető volt a probléma. Az üzemzavar nem veszélyeztette a vonatforgalmat, a metrók zavartalanul közlekednek. Az eset következtében előfordulhatott, hogy egy-egy járműbe beszivárgott a víz, ezért utasaink elnézését kérjük" - olvasható a társaság közleményében.

Víz öntötte el a kék metró vonalát a Corvin-negyed és a Kálvin tér között. A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától úgy értesült, a szerelvények az említett szakaszon lelassítanak, a vezetők felhívják az utasok figyelmét a helyzetre, valamint kérik őket, álljanak el az ajtóktól. A probléma forrása egyelőre ismeretlen, olvasónk beszámolója szerint a probléma forrása egy eltörött főnyomó cső lehet.

A Pénzcentrum.hu megkeresésére a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta, a víz a menetrend szerinti közlekedést egyelőre nem befolyásolja, bővebb információval ugyanakkor nem tudtak szolgálni. A BKV Zrt. sajtóosztálya megkeresésünkre elmondta, hamarosan közleményt adnak ki az eset kapcsán.

Kiderült: tűzoltó vezetékből jött a zuhany

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke az Indexnek elmondta, az érintett szakaszon eltört egy körülbelül 500 milliméter átmérőjű, nagynyomású tűzoltó vezeték. Ez az alagút oldalán fut, nagyjából a vonat padlózatának magasságában. A tolózárakat azóta sikerült elzárni. A csőtörés oka, hogy a 3-as metró műszaki berendezéseinek nagy része katasztrofális állapotban van, ki kellene cserélni, erre az egyesület már sokszor felhívta a figyelmet, mondta Bíró Endre.

A metrónak ezen a szakaszán nemrég más műszaki probléma ütötte fel a fejét: a Corvin-negyednél a metrók síntörés miatt csak 15 km/órával közlekedtek. A BKV metrós szakszervezete szerint a 3-as vonalon lévő 70 kilométernyi sínből 50-et ki kellene cserélni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM