18 °C Budapest

Ma dönthetnek a Vidám Park jövőjéről és a BKV viteldíjairól

MTI
2012. október 31. 09:01

A Vidám Park bezárásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés, s noha egyelőre nem szerepel a napirenden a javaslat, tárgyalhatnak a BKV jövő évi viteldíjairól is.

A Vidám Park bezárása október elején már a testület előtt volt, az előterjesztő azonban visszavonta. A városligeti intézmény november 4-én, vagyis vasárnap végleg bezárna, majd az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Dönthetnek arról is, hogy emelkedjenek-e, s ha igen, milyen mértékben a BKV jövő évi viteldíjai. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több változatot is kidolgozott a testületnek. Az indítvány két változatot tartalmaz, a városvezetés a 7,9 százalékos differenciált jegy- és bérletáremelést javasolja elfogadásra. A másik változat szerint átlagosan 14,7 százalékkal emelnék a viteldíjakat jövő januártól.

Változhatnak a díszsírhelyekre vonatkozó szabályok is, így például mentesülnének a sírhelyre vonatkozó megváltási és újraváltási díj megfizetésének kötelezettsége alól a díszsírhelyek, a Nemzeti Sírkert részeként számon tartott sírhelyeket pedig kötelező lenne fenntartani a köztemető fennállásáig.

Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30