Megmenekült a Budapesti Vidám Park, egyelőre!

Pénzcentrum
2012. október 3. 14:07

Bár a mai Fővárosi Közgyűlés napirendjéről levették a Vidám Park bezárásáról szóló javaslatot, ám az nem kérdés, hogy az intézmény ebben a formában megszűnik - mondta Tarlós István főpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében újságíróknak. A Vidámpark sorsáról október 31-én dönthetnek.

A közgyűlés eredetileg szerdán döntött volna a Vidám Park bezárásáról. Az előterjesztő, Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes viszont indoklás nélkül visszavonta a javaslatot, amely szerint november 4-ével véglegesen bezárnák a Vidám Parkot, és az intézmény az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Tarlós István jelezte: a Vidám Park látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma. A városvezető szavai szerint a Vidám Park 2010-ben "konkrétan csődben volt", míg a Fővárosi Állat- és Növénykert egy olyan értékes és patinás intézmény, amelyet fejleszteni kell.

A bezárásról szóló döntés elhalasztásáról azt mondta: jelentkezett egy üzemeltető és október végéig ki akarják jelölni azt a helyszínt, ahol a Vidám Park tovább működhet. Hozzátette: a főváros hajlandó biztosítani a működés kontinuitását, azonban az üzemeltetés nem önkormányzati feladat, főleg nem az állatkert fejlesztésére szánt területen. Jelezte azt is, hogy a következő ülésre készülő anyagban szeretnék kiküszöbölni a végelszámolással kapcsolatos nehézségeket, valamint azt, hogy az eszközök más kézbe kerüljenek. A főpolgármester kiemelte: néhány műemléki eszköz - így a hullámvasút és a körhinta - a Városligetben marad.

Mindeközben a A Wing Zrt. jelezte, hogy korszerű vidámpark létrehozását tervezi Budapesten a IX. kerületben, közvetlenül a Duna-parton. A közlemény szerint a szórakoztató attrakciók mellett vendéglátó egységek, szálloda- és konferencialétesítmények, nemzetközi hajókikötő létrehozására nyílna lehetőség. Egy egész évben nyitva tartó, korszerű, gazdaságosan működtethető parkról lenne szó, ami gazdagítja Budapest szabadidős és turisztikai kínálatát - hangsúlyozta a cég. A Wing Zrt. már felvette a kapcsolatot a főváros vezetésével, jelenleg a finanszírozási lehetőségek és a támogatás megszervezésén dolgoznak, az átfutási idő a nyitásig várhatóan 2-3 év - közölte pénteken a cég.

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem