6 °C Budapest

Így járnak a BKV hajói télen

Pénzcentrum
2012. október 11. 17:05

Október 15-től új menetrend lép életbe a dunai hajózásban. A D11-es, D12-es és D13-as viszonylaton a téli időszakban várható kisebb utasforgalomhoz és a hajózás sajátosságaihoz igazodó menetrendeket vezet be a BKV.

Az új munkanapi menetrendben a D11-es hajójárat Újpest, Árpád út és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között egész nap óránként közlekedik majd. A D12-es viszonylat pedig a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között csúcsidőkben ugyancsak hatvan percenként közlekedik, így a közös, Meder utca és Kopaszi-gát közötti szakaszon munkanapokon csúcsidőkben mindkét irányban egyenletes, fél órás követést biztosít a közlekedési vállalat. A csak hétvégén közlekedő D13-as viszonylat (Rómaifürdő-Kopaszi gát [Rákóczi híd]) esetében a követési idő nem változik, továbbra is óránként indulnak a hajójáratok.

Munkanapokon a D11-es járat 17:16-kor indul utoljára Újpest,Árpád út és 18:00-kor a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) végállomástól. A D12-es járat 17:40-kor indul utoljára Rómaifürdőről és 17:30-kor Kopaszi-gát (Rákóczi híd) végállomástól. Az üzemzárás után még néhány hajó indul a végállomásokról, de már csak a Jászai Mari térig közlekednek. Hétvégén a korábbi sötétedéshez igazodva 17 órakor indulnak az utolsó D13-as járatok. Ezután is közlekednek még a Jászai Mari térig hajók, 18:00-kor Rómaifürdőről, valamint 18:00-kor és 19:00-kor Kopaszi-gát (Rákóczi híd) végállomástól.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem