1 °C Budapest

Drezdába is repülhetünk októbertől Budapestről

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 14:02

Megkezdte a jegyek árusítását új budapesti járatára az OLT Express német légitársaság. Az OLT október 16-tól hetente háromszor közlekedik a kelet németországi Drezda és Budapest között Fokker 100-as típusú repülőgépével - közölte a Budapest Airport.

Október közepétől új járat és új desztináció jelenik meg a Budapest Airport útvonal térképén: a német OLT Express légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik Drezda és Budapest között. A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Air-től átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express további típusai a SAAB 340-es és a Saab 2000-es.

Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül. A Drezda-Budapest útvonalat október 16.-tól kezdik el üzemeltetni, a járatok kedden és csütörtökön 16.05-kor érkeznek és 16.35-kor indulnak vissza, míg a vasárnapi járat 12.35-kor érkezik Drezdából és 13.05-kor indul vissza.

Az OLT légitársaságot, amelynek neve az Ostfriesische Lufttaxi rövidítése, két befektető, Martin Dekker és Jan Janssen alapította 1958-ban és az északi-tengeri szigetekre szállította az utasokat. 1991-ben létrehozta brémai bázisát, ami jelenleg is a társaság központja. 2011 augusztusában komoly reorganizációt jelentett be a társaság azt követően, hogy elvesztette szerződését az Airbus Industries-zal. Még ebben a hónapban az Amberg Gold nevű német cég felvásárolta a vállalatot a lengyel Jet Air légitársasággal és a Yes Airways charter légitársasággal, amelyek végül az OLT Express név alatt egyesültek.

2012 júliusában az OLT bejelentette, hogy felvásárolja a Contact Air nevű céget, de még ezen a héten a cégcsoport tulajdonosa közölte, hogy pénzügyi nehézségekkel néz szembe és az akvizíció finanszírozása kérdéses. Július végén a két lengyel leányvállalat leállította működését és a két cég már vissza is juttatta a gépeket a lízingcégeknek. Augusztusban a holland Panta Holdings, amely a Denim Air és a Maas Air Leasing tulajdonosa is, közölte, hogy felvásárolja az OLT Germany-t.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?