11 °C Budapest

Drezdába is repülhetünk októbertől Budapestről

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 14:02

Megkezdte a jegyek árusítását új budapesti járatára az OLT Express német légitársaság. Az OLT október 16-tól hetente háromszor közlekedik a kelet németországi Drezda és Budapest között Fokker 100-as típusú repülőgépével - közölte a Budapest Airport.

Október közepétől új járat és új desztináció jelenik meg a Budapest Airport útvonal térképén: a német OLT Express légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik Drezda és Budapest között. A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Air-től átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express további típusai a SAAB 340-es és a Saab 2000-es.

Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül. A Drezda-Budapest útvonalat október 16.-tól kezdik el üzemeltetni, a járatok kedden és csütörtökön 16.05-kor érkeznek és 16.35-kor indulnak vissza, míg a vasárnapi járat 12.35-kor érkezik Drezdából és 13.05-kor indul vissza.

Az OLT légitársaságot, amelynek neve az Ostfriesische Lufttaxi rövidítése, két befektető, Martin Dekker és Jan Janssen alapította 1958-ban és az északi-tengeri szigetekre szállította az utasokat. 1991-ben létrehozta brémai bázisát, ami jelenleg is a társaság központja. 2011 augusztusában komoly reorganizációt jelentett be a társaság azt követően, hogy elvesztette szerződését az Airbus Industries-zal. Még ebben a hónapban az Amberg Gold nevű német cég felvásárolta a vállalatot a lengyel Jet Air légitársasággal és a Yes Airways charter légitársasággal, amelyek végül az OLT Express név alatt egyesültek.

2012 júliusában az OLT bejelentette, hogy felvásárolja a Contact Air nevű céget, de még ezen a héten a cégcsoport tulajdonosa közölte, hogy pénzügyi nehézségekkel néz szembe és az akvizíció finanszírozása kérdéses. Július végén a két lengyel leányvállalat leállította működését és a két cég már vissza is juttatta a gépeket a lízingcégeknek. Augusztusban a holland Panta Holdings, amely a Denim Air és a Maas Air Leasing tulajdonosa is, közölte, hogy felvásárolja az OLT Germany-t.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem