1 °C Budapest

Drezdába is repülhetünk októbertől Budapestről

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 14:02

Megkezdte a jegyek árusítását új budapesti járatára az OLT Express német légitársaság. Az OLT október 16-tól hetente háromszor közlekedik a kelet németországi Drezda és Budapest között Fokker 100-as típusú repülőgépével - közölte a Budapest Airport.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Október közepétől új járat és új desztináció jelenik meg a Budapest Airport útvonal térképén: a német OLT Express légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik Drezda és Budapest között. A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Air-től átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express további típusai a SAAB 340-es és a Saab 2000-es.

Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül. A Drezda-Budapest útvonalat október 16.-tól kezdik el üzemeltetni, a járatok kedden és csütörtökön 16.05-kor érkeznek és 16.35-kor indulnak vissza, míg a vasárnapi járat 12.35-kor érkezik Drezdából és 13.05-kor indul vissza.

Az OLT légitársaságot, amelynek neve az Ostfriesische Lufttaxi rövidítése, két befektető, Martin Dekker és Jan Janssen alapította 1958-ban és az északi-tengeri szigetekre szállította az utasokat. 1991-ben létrehozta brémai bázisát, ami jelenleg is a társaság központja. 2011 augusztusában komoly reorganizációt jelentett be a társaság azt követően, hogy elvesztette szerződését az Airbus Industries-zal. Még ebben a hónapban az Amberg Gold nevű német cég felvásárolta a vállalatot a lengyel Jet Air légitársasággal és a Yes Airways charter légitársasággal, amelyek végül az OLT Express név alatt egyesültek.

2012 júliusában az OLT bejelentette, hogy felvásárolja a Contact Air nevű céget, de még ezen a héten a cégcsoport tulajdonosa közölte, hogy pénzügyi nehézségekkel néz szembe és az akvizíció finanszírozása kérdéses. Július végén a két lengyel leányvállalat leállította működését és a két cég már vissza is juttatta a gépeket a lízingcégeknek. Augusztusban a holland Panta Holdings, amely a Denim Air és a Maas Air Leasing tulajdonosa is, közölte, hogy felvásárolja az OLT Germany-t.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20