27 °C Budapest

Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!

Pénzcentrum
2012. augusztus 11. 08:08

Hasonlóan a legjobb balatoni éttermek, s halsütők összesítéséhez, elkészült a legjobb balatoni cukrászdák, s fagylaltozók 2012-es toplistája is. A mezőny azonban már koránt sem annyira vegyes, mint a halbüfék, illetve éttermek esetében - a cukrászdák már jóval koncentráltabban helyezkednek el, mint a korábbi összesítésben szereplő vendéglátóhelyek. A legjobb kilenc balatoni cukrászda közé főként füredi, valamint siófoki címek kerültek be.

Bár Európa más országaihoz képest Magyarországon némileg kisebb a népszerűsége a fagylaltnak, még így is a legkedveltebb nyári édességek közé tartozik. A jeges édesség előnye pedig nyáron - főként a legnagyobb kánikulában - még inkább egyértelmű. De nincs ez másként természetesen a cukrászsütemények esetében sem. A nyaralás alkalmával szinte a legtöbb család szívesen tér be egy-egy cukrászdába-fagylaltozóba néhány percnyi "édes életért".


A jeges édesség, s a cukrászsütemények népszerűsége ugyanakkor nagyban függ a felszolgált áru minőségétől, s így van ez a cukrászsütemények esetében is. Éppen ezért szedte egy csokorba a legjobb balatoni cukrászdákat, fagylaltozókat a Magyar Konyha. A mezőny azonban már koránt sem annyira vegyes, mint a halbüfék, illetve éttermek esetében. A cukrászdák, fagylaltozók rangsorában szereplő vendéglátóhelyek földrajzilag már jóval koncentráltabban helyezkednek el. A top9-es listában ugyanis öt vendéglátóhely is Balatonfüreden, illetve Siófokon található. A képzeletbeli dobogó legfelső, valamint második fokára például egy-egy füredi egység állhatott fel. A bronzérmes pedig egy siófoki cukrászda lett.

Kattints ide és nézd meg a legjobb balatoni éttermek, halsütők toplistáját. Az alábbi térképes összesítésen az éttermeket - "késsel villával", a halsütőket - vasmacskával, a cukrászdákat pedig egy sárga házikóval jelöltük.Ezek a legjobb balatoni vendéglátóhelyek 2012-ben nagyobb térképen való megjelenítése

Az gasztronómiai magazin összesítésében talán egyetlen kakukktojás található. A 8+1-ik helyre felkerült kerék bár ugyanis nem tekinthető egyértelműen sem cukrászdának, sem fagylaltozónak. A balatoni kerékpárosok egyik közkedvelt pihenőhelye ugyanakkor mindenképp megér egy misét, hiszen a Balaton egyik fő turisztikai lehetősége éppen a kerékpáros turizmusban rejlik. Hiába épült ki ugyanis a tó körüli kerékpárút, addig nem lehet fellendülésre számítani a szegmensben, ameddig a kapcsolt vállalkozások nem nyújtanak megfelelő szolgáltatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Végezetül pedig bár a magazin összehasonlítása vélhetően szubjektív alapokon nyugszik, de mindenképp üdítő, hogy akadnak értékelhető vendéglátóhelyek a Balaton partján szép számmal. Korábban ugyanis - akár alig néhány évvel ezelőtt - már az is élmény számba ment, ha árérték arányban nem lehetett panasz egy-egy vendéglátóegységre. Úgy tűnik azonban, egyre inkább igény van a magasabb gasztronómiai kultúrát, s a minőségi szolgáltatást nyújtó intézményekre. Ez pedig talán újra életet lehel a Balaton hosszú évek óta hanyatló idegenforgalmába. A szakértők ugyanis egyet értenek abban, a magyar tengerben hatalmas kiaknázatlan lehetőségek vannak.

Továbbra is várjuk az olvasói leveleket! Amennyiben Te is tudsz értékelhető vendéglátóegységet a Balaton környékén - legyen az egy jó étterem, egy halbüfé, vagy akár egy cukrászda -, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem