6 °C Budapest

Rengeteg pénzt hozhatna a gazdagok sportja

2012. július 26. 08:34

A felkapott nyugat-európai golfpályák egyre több turistát vonzanak, akik jóval több pénzt költenek el egy adott helyen mint egy átlagos pihenni vágyó. Magyarországon ugyanakkor még gyerekcipőben jár a piac, pedig jól felszerelt golfpályából akad bőven - írja a Világgzadaság.

Felfutóban a golfturizmus szerte a világon. A legnépszerűbb golf-úticélok továbbra is Spanyolország és Portugália, továbbá Nagy-Britannia, Írország, Törökország, Vietnam és Thaiföld, a legnagyobb "golf-turisták" közé pedig továbbra is az amerikaiak, kanadaiak, svédek, németek és az angolok tartoznak.

A hazai golféletet még nem lehet párhuzamba állítani a fejlettebb golfkultúrával rendelkező nyugat-európai országokkal, pedig a Magyar Golf Szövetség adatai szerint nem állunk rosszul a régióban, a hazai golflétesítmények nemzetközileg is igen magas színvonalat képviselnek.

Felmérések szerint a golfozók üdülésük alatt többet költenek, mint a hagyományos turisták, egy négytől hét napig terjedő időszakban ez általában 600-900 eurót tesz ki. Hazánkban ugyanakkor az Európai Golfszövetség 2012-es adatai szerint jelenleg csupán 14 golfpálya van - míg a szomszédos Ausztriában például 151.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem