3 °C Budapest

Tüntetnek a taxisok, lassul a közlekedés ma Budapesten

2012. május 28. 14:03

A budapesti bérfuvarozók a készülő új önkormányzati rendelet ellen tüntetnek ma. Azt állítják, több ezren mehetnek tönkre az új -szerintük gazdasági érdek diktálta - szabályok miatt, a főváros viszont azt hangoztatja, hogy a taxisok legtöbb javaslatát elfogadták - írja a Népszava.

A szigorú műszaki követelményeket és a saját költségre "egyendizájnolt" kocsik miatt rendeznek ma demonstrációt a taxisok - azt várják, hogy a főváros illetékesei még változtatnak az új szabályokon, mielőtt elfogadná azokat a közgyűlés.

A fővárosi önkormányzat hamarosan, a nyári szünet előtt fogadná el az új elírásokat, de a taxis szakszervezetek abban bíznak, hogy még változtathatnak rajta. Hogy ezt elérjék, ma 15 órakor 1000-1500 taxis indul tüntetni a Hősök teréről - írja a lap.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak elmondta: a főváros által alkalmazni kívánt fűnyíróelv miatt drasztikusan - akár 3800-4000 autóval - is csökkenhet a fővárosi taxik létszáma. Ugyan a szakszervezet is elismeri, hogy 1500-2000-el kevesebb taxisra lenne szükség a fővárosban, azonban ez a fajta indokolatlanul nagy csökkentés felvetheti, hogy valaki érdekelt ebben. Azt gyanítják, hogy az így megüresedett helyekre egy új, vagy már a piacon lévő szereplő léphetne.

A szakszervezetek a demonstrációval azt kívánják elérni, hogy a BKK és a főváros tárgyaljon velük újra a taxi-rendeletről. A BKK-nál azt közölték, készek tárgyalni a szakszervezetekkel, azonban ehhez arra lenne szükség, hogy ne "állandóan változó" elvárásokkal álljanak elő.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52