Figyelem! Szombaton lezárják a fél várost

Pénzcentrum
2012. április 6. 16:08

A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülnie kell a fővárosban közlekedőknek - tájékoztat közleményében a BKV Zrt.

A budapesti közösségi közlekedés járatai a húsvéti ünnepekkor és azt megelőző napokon, a diákok tavaszi szünetének idején nem a megszokott iskolaidei menetrend szerint járnak. A tavaszi szünet április 5-én kezdődik, ezért 5-én, csütörtökön és 6-án, pénteken a tömegközlekedés járatai az egyébként nyáron megszokott, iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Azoknál a járatoknál, ahol nincs külön menetrend a tanítási szünetek idejére, ott a normál munkanapi rend szerint közlekednek a járatok.

Húsvét napjain, így április 9-én, Húsvét hétfőn a járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek, tehát például az áruházi járatok a zárva tartó létesítményeket nem érintik. Amelyik járatnál nincs ilyen speciális megjegyzés feltüntetve a menetrendben, ott a munkaszüneti napi, illetve hétvégi menetrend lesz érvényben.

A húsvéti hétvégén több helyen forgalomkorlátozásokra kell számítani:

Az I. kerületben, a Batthyány téren, a Szent Anna templom előtti útpályán szombaton kb. 20 óra és 20:30 között kell forgalomkorlátozásra számítani a körmenet miatt.

A II. kerületi Törökvész úton a Vend utca és az Eszter utcai körforgalom között szombaton 19:15 és 19:45 között szintén körmenet miatt zárják le az úttestet.

Ugyancsak a II. kerületben, a Margit körúton a Fekete Sas utca és a Keleti Károly utca között és a Budai László utca és a Rómer Flóris utca útvonalon halad a körmenet 22 és 23 óra között.

A XI. kerületben a Villányi úton és a Balogh Tihamér utcában 19:30 és 20:30 között kell forgalomkorlátozásokra számítani körmenet miatt.

A XVIII. kerületben, a Pestszentlőrinci Főplébánia húsvéti körmenete szombaton 21 óra 30 perc és 22 óra között halad majd a Batthyány Lajos utca - Haladás utca - Wlassics Gyula utca - Fürst Sándor utca útvonalon. A menet idején az érintett utcákat teljes szélességükben lezárják. A forgalomkorlátozás érinti az erre közlekedő 182-es, 184-es és 198-as jelű buszokat is, amelyek ebben az időszakban nem állnak meg a Wlassics Gyula utcai megállóban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A XIX. kerületben, Kispesten a Posta köz - Kisfaludy utca - József Attila utca - Fő utca útvonalon halad egy körmenet, emiatt szombaton 19.30 és 21 óra között kell korlátozásokra számítani.

Ugyancsak Kispesten, a Vas Gereben utca - Mészáros Lőrinc utca - Jahn Ferenc utca - Áchim András utca útvonalon szombaton 21.45 és 22.30 között kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Húsvét vasárnap, április 8-án várhatóan 10:15 és 11 óra között a Kövi Szűz Mária Plébánia körmenete miatt a Szentendrei út belváros felé vezető irányában, a szélső sávban és a Köles utcában forgalomkorlátozás lesz.

Megállási tilalom lép életbe a XIII. kerületben, a Lehel téri templom előtti parkolóban és szervizúton április 6-án, pénteken 13 és 16 óra között, valamint április 7-én, szombaton, 17.30 és 22.30 között.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem