4 °C Budapest

Már most indul a szezon a Balatonnál

Pénzcentrum
2012. március 14. 10:15

A balatoni vendéglátók szerint az első idei négynapos hosszú hétvégén sikeresen rajtolhat a balatoni előszezon. Elindulnak a sétahajók és több négycsillagos szállodában is telt ház lesz - írja a Napi Gazdaság.

Az idei szezonban a tavalyinál is kevesebb vendéglős és büfés várja a tóhoz érkezőket, hiszen az elmúlt időszakban szinte minden településen tucatszám húzták le a rolót. Balatonfenyvesen, Fonyódon és Balatonbogláron várhatóan a létesítmények 15-20 százaléka marad zárva, de nem sokkal jobb a helyzet Siófok környékén és az északi parton sem. Ráadásul a "túlélők" egy része várhatóan csak áremeléssel képes talpon maradni, ami azt jelentené, hogy az árak az észak-adriai szinthez zárkóznak fel.

Bár a többi tavaszi hosszú hétvégére is érkeztek már foglalások, egyre többen egyre később, az időjárás-előrejelzést megvárva döntenek az utazásról. A gyenge forint ellenére a múlt évhez hasonlóan kevés a külföldi vendég, s e tekintetben a kilátások sem túl biztatóak. Kivételként a kerékpáros turisták említhetők, az ő számuk − a hazaiaké és külföldieké is − évről évre folyamatosan nő. Ehhez igazodva egyre több szállodában erősen koncentrálnak az ágazatra.

Nagy Hajnalka, az utazásszervezéssel foglalkozó Magyar Tenger Kft. értékesítési vezetője szerint az időjárás-előrejelzésnek köszönhetően az első idei hosszú hétvégén húsz százalékkal több vendégük lesz, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?