13 °C Budapest

Már most indul a szezon a Balatonnál

Pénzcentrum
2012. március 14. 10:15

A balatoni vendéglátók szerint az első idei négynapos hosszú hétvégén sikeresen rajtolhat a balatoni előszezon. Elindulnak a sétahajók és több négycsillagos szállodában is telt ház lesz - írja a Napi Gazdaság.

Az idei szezonban a tavalyinál is kevesebb vendéglős és büfés várja a tóhoz érkezőket, hiszen az elmúlt időszakban szinte minden településen tucatszám húzták le a rolót. Balatonfenyvesen, Fonyódon és Balatonbogláron várhatóan a létesítmények 15-20 százaléka marad zárva, de nem sokkal jobb a helyzet Siófok környékén és az északi parton sem. Ráadásul a "túlélők" egy része várhatóan csak áremeléssel képes talpon maradni, ami azt jelentené, hogy az árak az észak-adriai szinthez zárkóznak fel.

Bár a többi tavaszi hosszú hétvégére is érkeztek már foglalások, egyre többen egyre később, az időjárás-előrejelzést megvárva döntenek az utazásról. A gyenge forint ellenére a múlt évhez hasonlóan kevés a külföldi vendég, s e tekintetben a kilátások sem túl biztatóak. Kivételként a kerékpáros turisták említhetők, az ő számuk − a hazaiaké és külföldieké is − évről évre folyamatosan nő. Ehhez igazodva egyre több szállodában erősen koncentrálnak az ágazatra.

Nagy Hajnalka, az utazásszervezéssel foglalkozó Magyar Tenger Kft. értékesítési vezetője szerint az időjárás-előrejelzésnek köszönhetően az első idei hosszú hétvégén húsz százalékkal több vendégük lesz, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm