MÁV: tavasszal hatalmas járatritkítás jöhet

Pénzcentrum
2012. február 27. 14:32

Komoly menetrendváltozások jöhetnek a magyar vasúton áprilisban - értesült az ecoline. A hírportál információja szerint tavasszal bár komoly mértékben csökkenhet a közlekedő személyszállító vonatok száma, a nemrég újranyitott mellékvonalak bezárására ugyanakkor nem kell számítani.

A járatritkítástól elsősorban sokmilliárdos megtakarítást remél a vasúttársaság. A fő cél az, hogy minél több olcsón üzemeltethető Bz motorvonatot nyerjenek ki a legkisebb forgalmú mellékvonalakról, ezek a sokszoros költséggel üzemeltetett dízelmozdony + 2-3 kocsival néhány embert szállító vonatokat váltják majd ki. Jelenleg a mototvonatból van hiány, ezért járnak sok nulla forgalmú vonalon teljesen üresen mozdonyos vonatok.

A nemrég újranyitott mellékvonalak többségén újra csak napi 2 pár vonat lesz, s a menetrendet úgy módosítják, hogy lesz, ahol egy motorkocsival több vonalat is kiszolgálnak. Politikai oldalról az újranyitott vonalak bezárása vállalhatatlan lett volna, a visszatérés a napi 5-6-ról a 2 vonathoz még kimagyarázható.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20