8 °C Budapest

Mikor jön az újabb havazás?

Pénzcentrum
2012. február 6. 17:12

Már csak az ország keleti részein okoz fennakadást a hideg és a hó, a regionális és a távolsági vonatok átlagosan 30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Budapesten minden fővárosi pályaudvar indít és fogad vonatokat, nagyobb fennakadást nem okoz a havazás, de - jellemzően - a távolsági vonatok átlagosan 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

A közlemény szerint a vasárnapra jelzett további rendkívüli hideg, havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. rendkívüli készültséget tart fenn a teljes hálózatán. A vasúttársaság dolgozói folyamatosan tisztítják a váltókat, az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek annak érdekében, hogy a rendkívüli időjárás alatt is kiszámítható legyen a vasúti közlekedés.
A Mávinform arra hívja fel az utazni szándékozók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről.

Nem volt elzárt település

Hófúvás miatt továbbra is járhatatlan a Gesztely-Újharangod, az Abaújkér-Aranyospuszta, a Pere-Abaújszántó, illetve a Vilmány és Fony közötti útszakasz, elzárt település azonban nincs Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte a Magyar Közút Zrt.

A tájékoztatás szerint a legtöbb út újra járható a megyében; a korábban csak egy nyomon, vagy igen nehezen járható utakon vasárnap estére már két nyomon lehetett közlekedni, ami több mint húsz útszakaszt jelent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A megyei igazgatóság arról is beszámolt, hogy gyenge vagy közepes erősségű északi, északkeleti szél fúj a térségben, mínusz 9, mínusz 13 Celsius-fok közötti hőmérsékleteket mértek. A friss hóréteg 3-10 centiméteres, az út melletti hóréteg 4-14 centiméternyi. A látási viszonyok jók, azokon a területeken viszont közepesnek mondható, ahol épp esik a hó. A főutak havasak, hókásásak, a mellékutak havasak.

 Mi várható?

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - tájékoztatta a társaság hétfőn kora reggel az MTI-t.

A közlemény szerint éjszaka erős fagy volt, fővárosban mínusz 20 Celsius-fokot is mértek az FKF munkatársai. Emiatt a szóró járművek éjjel egy óra körül visszatértek a fő- és közösségi-közlekedési útvonalakra, hogy a lefagyásokat megszüntessék. A járdák, a lépcsők és a gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítését 429 hómunkás végezte el.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?