17 °C Budapest

50 ezres bírság sózásért, a Tesco letöri a benzinárakat - Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. február 5. 18:01

Az idei tél eddigi leghidegebb hete köszöntött ránk és a következő valószínűleg a következő is megnyeri ugyan ezt a címet. Saját portája előtt mindenkinek a saját feladata a biztonságos gyalogos forgalom biztosítása. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mivel, s hogyan tehetjük meg ezt, ha a sózás hatóságilag tilos. A Tesco akciójáról is írtuk, így töri le a benzinárakat a multi Angliában. A végtörlesztés hétfőn gyakorlatilag véget ért, mit hagyott hátra, kerestük a választ elemzésünkben- a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója. A teljes cikk olvasásához kattints a címre. 

Meglépte a Tesco: így kell letörni az üzemanyagárat
Elképesztő akcióval próbálja meg letörni az üzemanyagárakat, és egyúttal vásárlásra ösztönözni a briteket a Tesco.

Itt a fagy: 50 ezres bírsággal játszanak a lakástulajdonosok
Az idei tél leghidegebb hete köszöntött ránk; akad, ahol a hőmérő higanyszála a mínusz 20 fokot is eléri majd a következő napokban. A hideg időjárás azonban nemcsak a tűrőképességünket kezdi ki, a lehullott csapadék és röpködő mínuszok miatt gyakran életveszélyessé vált járdák a gyalogosokat is jókora kihívás elé állítja. A lakás-, és családi ház tulajdonosoknak hazafelé tartva - egy-egy hó-, vagy jégfoltot kerülgetve - ugyanakkor nem szabad megfeledkezniük arról, hogy saját portájuk előtt az ő feladatuk a biztonságos gyalogos forgalom biztosítása. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mivel, s hogyan tehetjük biztonságossá a járdákat, ha a sózás hatóságilag tilos.

Hatalmas tömeg a magyar boltokban pénteken
Talán keveseknek jut eszébe, hogy a hideg, a hó és a szeles idő miatt nehezebb lesz vásárolni is a következő napokban, hiszen még a közeli boltig sem lehet zord időben csúszkálás mentesen eljutni, szélsőséges viszonyok között pedig kimozdulni sem lehet.

Mínusz 20°C fok alatt még a fagyálló is befagyhat
Az extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autóinkat.

Ez maradt a végtörlesztés után: mi lesz a hitelesekkel?
Hétfőn gyakorlatilag véget ért a végtörlesztés, újabb adósokat hagyva hátra. Mi lesz azokkal, akik forinthitelt vettek fel, hogy megszabaduljanak devizatartozásuktól? Sokan még évekig vagy évtizedekig fogják fizetni az elmúlt negyedévben kapkodva igényelt, nem egy esetben 14-15 százalék THM-mel felvett hitelüket. Mikor lehet ezeket a kölcsönöket kedvezőbbre cserélni, mi lesz a végtörlesztés után? 

Bizarr eredményeket hozott a végtörlesztés
Hároméves rekordot döntött decemberben a lakosság jelzáloghitel-felvétele. Örömtáncot lejtettek volna a bankok, ha valaki ezt egy évvel ezelőtt megjósolja nekik, a végtörlesztés ismeretében azonban már nem hangzik olyan jól. A bankok decemberben szinte kizárólag végtörlesztési hitelt folyósítottak, másra sem kapacitásuk, sem idejük nem maradt. Eközben a bankbetétek egészen jól viselték a decemberi megrázkódtatásokat: a végtörlesztéshez úgy kapart össze 220 milliárdot a lakosság, hogy eközben a lakossági betétállomány még 102 milliárd forinttal nőtt is, és 417 milliárddal haladta meg az egy évvel korábbit. A végtörlesztés hozadéka a lakosság eladósodottsági szintjében azonban nem nyilvánvaló: 642 milliárd forintnyi hitel visszafizetése ellenére a családok hiteltartozása 2011 végén csak 0,9%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. 

Ezt tudja az 5,95%-os forinthitel: ki járhat a legjobban?
Forinthitel akár 5,95%-os kamattal - ígéri plakátjain a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ezek a hitelek nem forintalapúak, mégis igényelhetőek forintban is. A felmerülő kockázatokat egy állami árfolyamgarancia-megállapodás fedezi. Mit kell tudni az MFB akár 5,95 százalékos hiteleiről?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Százezret is veszíthetsz, ha rosszul nyilatkozol a szuperbruttóról
Tévesen értelmezi sok munkáltató az adóelőleg-levonásra vonatkozó szabályokat, és ha kell, ha nem, nyilatkoztatják a dolgozóikat az adóalap-kiegészítésről (ismertebb nevén a szuperbruttósításról). A zűrzavar oka lehet, hogy az adóhatóság által kiadott, a havi munkáltatói adatszolgáltatásokra vonatkozó nyomtatvány kitöltési útmutatójában rossz instrukció szerepel. Biztosan nem kell kötelezően nyilatkoztatni az adóalap-kiegészítésről azokat a dolgozókat, akiknek csak egy munkaviszonyból származik jövedelmük.

Cserbenhagyta Matolcsy a kormányban bízó, kispénzű szülőket
Pont azokat hagyja cserben a kormány, akik esetleg tényleg a gyermeknevelést támogató családpolitikában bízva váltak szülővé. Kimaradnak a gyeden lévőknek járó kompenzációból azok az alacsony keresetűek, akiknek tavaly július 15-e után született gyermekük, és azok is kevesebb juttatást kapnak, akik az idén szülnek. Jól járnak viszont azok, akiknek bruttó 167 ezer forintnál magasabb volt a szülés előtti fizetésük.

Újabb csapás a dohányosokra
Holnaptól, február elsejétől ismét drágulnak a dohánytermékek Magyarországon: a jövedéki adó emelkedése miatt dobozonként 50-60 forintos drágulással kell számolni. Ráadásul nyáron újabb áremelés várható. 

Neked is csökkent a fizetésed? Szavazz!
A napokban szembesülnek a munkavállalók azzal, hogy mennyi pénzt kapnak kézhez a januári fizetésükből. Sorra érkeznek a hírek arról, hogy egyes munkavállalóknak több ezer, vagy akár tízezer forinttal is csökkent a nettó fizetésük. 

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem