Újra járnak a száműzött metrókocsik a fővárosban

Pénzcentrum
2012. január 24. 08:37

Újra forgalomba állt egy tavaly májusban kivont, 40 évesnél öregebb kocsikból álló szerelvény a 2-es metró vonalán, erősítette meg az Index értesüléseit a Budapesti Közlekedési Központ.

A hírportál szerint várhatóan további matuzsálemkorú kocsik is visszaállnak, amíg meg nem jönnek szeptemberben a várva várt Alstom-kocsik, amelyekből a próbavonat már februárban látható lesz az alagútban.

Mint ismeretes korábban több (43!) metrókocsit is kivontak a forgalomból, mivel azok 40 év körüli életkoruk miatt már nem biztonságosak. Akkor az orosz gyártó cég a sajtó megkeresésére úgy fogalmazott, hogy a harminc év feletti kocsik közlekedtetése biztonsági kockázatot jelent.

A biztonsági kockázat úgy tűnik egyértelmű, hiszen hétről hétre áll le a metró műszaki hiba miatt. Legutóbb például január 10-én, illetve január 19-én szállították pótlóbuszok az utasokat, mivel mindkét esetben füstölni kezdett egy-egy szerelvény.

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?