Egyre romosabb állapotban a BKV buszparkja

MTI
2012. január 16. 15:04

Egyre nehezebben tudják a BKV-buszokat reggelente forgalomba adni, ezért előfordulhatnak nagyobb fennakadások a közlekedésben - közölte a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke.

Nemes Gábor tájékoztatása szerint a hideg időjárás, és az alkatrész-utánpótlás leállítása miatt a reggeli üzemkezdetkor egyre kevesebb olyan buszt tudnak kiadni, amely megfelel az előírásoknak.

KATTINTS! "A BKV is tud róla: illegális árusok, hamis jegyek az aluljárókban"

Elmondta, hogy hétfő reggel egyes buszgarázsokból ha nehezen is, de sikerült a megfelelő számú buszt kiadni, mintegy 30 késve, 10-15 pedig egyáltalán nem ment ki a garázsokból.

A szakszervezeti vezető jelezte: bár korábban tervezték, hogy a kollektív szerződés újratárgyalásának megakadása miatt a 2010-eshez hasonló forgalomlassító demonstrációt szerveznek, erre egyelőre nem kerül sor. Mint mondta, így is kevesebb járművet tudnak már kiadni, és az utasok szimpátiáját nem akarják elveszíteni, ezért mindent megtesznek azért, hogy kellő számú jármű álljon forgalomba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?