A héten eldől, megszűnik-e a négynapos matrica

2011. december 5. 09:02

A héten dől el a négynapos matrica sorsa - írja a Magyar Hírlap. 

2012-ben megszűnhet a négynapos autópálya-matrica, legalábbis a jövő évi díjváltozásokkal kapcsolatban ennek a lehetőségét is vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Helyébe a drágább, hétnapos matrica kerülne, amely nem azonos a mostani heti bérlettel, ugyanis az tíznapos úthasználatot tesz lehetővé. A lap úgy tudja, a szaktárca e héten ismerteti a jövő évi autópálya-használattal kapcsolatos döntéseit.

A közlekedési kormányzat indokláas szerint az országos úthálózat karbantartásához és fejlesztéshez növelni kell a díjbevételeket. Az úthasználattal arányos elektronikus díj rendszerének a kiépítése késik, sem jövőre, sem pedig 2013. január elsején nem lesz kilométerenkénti tarifa. Ebből adódóan viszont éves szinten 40-45 milliárd forinttal kevesebb lesz az állam bevétele.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?