27 °C Budapest

Bűnszervezet az Orangeways-buszokon

Pénzcentrum
2011. november 24. 10:04

Az Orangeways-alkalmazottak mintegy tíz százaléka (buszvezetők és utaskísérők) érintett abban a benzinlopási és menetjeggyel való üzérkedéssorozatban, amelyre az Orangeways belső vizsgálata derített fényt - tudta meg a Napi Gazdaság. 

A járművek fogyasztása indokolatlanul megnőtt az év eleje óta, a bevételek pedig nem a várakozásoknak megfelelően alakultak. Nyomozás során kiderült, hogy a gépkocsivezetők a benzinkútnál kannákba vagy saját személyautóikba töltötték a gázolajat az üzemanyagkártyák terhére. Havonta átlagosan háromezer liter üzemanyag tűnt el, nagyjából tízmillió forint értékben.

Az utaskísérők tíz hónap alatt 15 ezer jegy árát, közel 60 millió forintot tettek zsebre, mégpedig úgy, hogy nem adtak nyugtát az utasoknak, vagy a buszon hátrahagyott jegyeket újra értékesítették - derült ki a próbavásárlások során. A gyanúsítottak közül tíz személyt már elbocsátottak, 15 fő még a cégnél dolgozik, de a feljelentés ellenük is megtörtént, a társaság pedig bekamerázta a buszokat.

A 25-30 fős társaság tíz hónap alatt 65-70 millió forint kárt okozott a vállalatnak.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?