16 °C Budapest

Ahol 306 forint a benzin, 290 a gázolaj...

2011. november 17. 09:03

A nálunk rekordokat döntögető üzemanyagárak miatt még jobban megéri a határon túl teletölteni az autók benzintartályát, ezért egyre többen tankolnak a szomszédos országokban - írja a Népszava.

Ma már valamennyi szomszédos országba megéri átruccanni a határ közelében élőknek egy tankolás erejéig, és egyre többen ezt meg is teszik, bár az üzemanyag turizmus valamilyen formában mindig is virágzott a határmeneti településeken.

A hazai üzemanyagárak egekbe szökését követően a korábbinál sokkal többen töltik tele a tartályaikat külföldön. A legkedveltebb tankolási célpont továbbra is Ukrajna, ahol egy liternyi benzinért mindössze 306 forint körüli, egy liter gázolajért pedig csupán 290 forintot megközelítő összeget kell kiadni. Kedvelt tankolási úti célok közé tartozik Ausztria, Szlovákia és Szerbia is.

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, soha nem volt még ilyen drága az üzemanyag a magyar kutakon. Szerdától bruttó 5 forinttal emelte a MOL a benzin, 8 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 401-402 forintos, a gázolajat pedig átlagosan 431-432 forintos literenkénti áron tankolhatják az autósok.

Így spórolj a benzinnel: egekben az árak a kutakon - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?