11 °C Budapest

Mercedes lesz a mi autónk?

2011. szeptember 15. 12:06

Kecskeméten, a városháza díszudvarán és a frankfurti autókiállításon bemutatták az első Magyarországon készült B osztályú Mercedes személygépkocsit.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója megjelent a város közgyűlésének ülésén és bejelentette, hogy a képviselők megtekinthetik a városháza udvarán álló, az első, teljes egészében Kecskeméten készült Mercedes személygépkocsit. Frank Klein a közgyűlés előtt név szerint Zombor Gábor polgármesternek, Szemereyné Pataki Klaudia gazdasági ügyekért felelős alpolgármesternek valamint Metzinger Éva jegyzőnek a gyár építése során nyújtott támogatásukat.

Mercedes B-osztály műszerfal       Nagyításhoz KATTINTS! a képre


"Önök nélkül nem készülhetett volna el a gyár" - mondta a gyárigazgató. Frank Klein emlékeztetett arra, hogy a két évvel ezelőtt elkezdett beruházás a tervek szerint haladt és szeptember elején elkészült az első előszériás személygépkocsi.
A városháza udvarán - fényképezőgép nélkül - meg lehetett tekinteni az első, teljes egészében Kecskeméten készült Mercedes B-osztályú személygépkocsit. A bemutatott autó családi használatra készült, padlólemezét egy kicsit megemelték.
A fehér bőrüléssel bemutatott, kétezer köbcentiméter hengerűrtartalmú személygépkocsit elektronikus váltóval, fedélzeti komputerrel és több újdonsággal szerelték fel. A gyárban legyártott első személygépkocsit tesztelni fogják, majd szét fogják szedni és átvizsgálják. Az autó soha nem fog közúti forgalomba kerülni.

Mercedes B-osztály oldalról

A 441 hektáron felépülő kecskeméti gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A tervek szerint a gyártás 2012-ben kezdődik és 2.500 alkalmazott dolgozik majd a gyárban, illetve a beszállítói körben további munkahelyeket teremt. A gyár alapkövét 2009. október 16-án helyezték el, azóta a Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruházott be.

A kecskeméti gyárban 2012-től következő generációs kompakt gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő személyautókat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?