27 °C Budapest

Több száz új munkahely a sikercég új magyar üzemében

2011. június 13. 16:02

Csütörtökön adták át a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. több mint 2 milliárd forint beruházással épült új gyáregységét. A cég új, kétszintes üzemcsarnokában kizárólag exportra gyártanak napelemekhez készülő részegységeket, több száz új munkahelyet teremtve.

A svájci tulajdonú cég jelenleg 1500 embernek ad munkát, az elmúlt 18 év alatt mintegy 16 milliárd forint beruházást hajtott végre. A 2008 óta felfutó német piacra alapozva, mintegy 2,3 milliárd forintos ráfordítással, a magyar állam és az európai unió 460 millió forintot meghaladó támogatásával építették új üzemcsarnokot.

Nagy Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint 2012 végéig újabb, a mostanihoz hasonló volumenű beruházást hajtanak végre, miután sikeres pályáztak komplex vállalati technológia fejlesztésére.

Benedikt Goldkamp, a konszern irányítója a cégcsoport teljesítményéről elmondta: termelésük 2010-ben elérte az 500 millió eurót. Alkalmazotti létszámuk megközelíti a hatezret. Fő tevékenységük gépipari, elektronikai és mechanikai alkatrészek gyártása, termékeik jelen vannak mind az öt kontinensen. Világszerte több gyártóbázissal és átfogó értékesítési hálózattal rendelkeznek.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?