15 °C Budapest

24 ezer forint lehet havonta a dugódíj Pesten

Pénzcentrum
2011. július 15. 09:02

Akár több százezer forintot is kivehet az autósok zsebéből évente a fővárosi önkormányzat által tervezett dugódíj - értesült a Blikk.

A lap számításai szerint elképzelhető, hogy annak, aki mindennap kocsiba ül havonta 24 ezer, évente 288 ezer forintot kell fizetnie. A tervek szerint senki nem kaphatna mentességet, még kedvezményes bérlet sem járna a helyi lakosoknak.

A fővárosi önkormányzat tanulmánya többféle javaslatot is vázol. A dokumentum szerint 400-800 forint lehetne a behajtási díj összege, amit mindannyiszor meg kellene fizetnie az autósnak, ahányszor autóval áthajt az övezet határán, például a Hungária körgyűrűn. A számlát még aznap ki kell egyenlíteni csekken, mobiltelefonnal vagy más módon, másnap ugyanis már kétszer annyiba fáj a dugódíj az autósnak.

Hogy pontosan hol is húznák meg a határt, arról még nem döntött a Fővárosi Közgyűlés. A legvalószínűbb választóvonal Pesten a Hungária körgyűrű, Budán pedig a budai körút lenne. 

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?