16 °C Budapest

Zajcsillapítás, tanösvény és wellness szálloda a Hegyalján

2011. július 4. 18:02

2011. június 30-án lerakták a Hegyalja Fesztivál területén összesen 1,1 milliárd forintból a Tisza kemping egy részén épülő 150 fős, háromcsillagos Hegy' szálloda, valamint a fesztiválterületet körbejáró Nagy-Morotva Vízi Tanösvény alapkövét. A fejlesztésekkel összhangban idén a fesztiválterületen belül működő Hegyalja kemping befogadóképessége ezer sátorhellyel nő.

A 2012-ben nyíló, összesen 500 millió forintos beruházásból épülő, wellness részleggel is felszerelt szálloda a hegyaljásoknak a sátorozás mellett olyan szállásalternatívát kínál, amilyet egyetlen más magyarországi fesztivál közönsége sem élvezhet. A Holt-Tisza állat- és növényvilágát bemutató, 660 millió forintból épülő tanösvény pedig egyedülálló zöld programelem lesz az évről-évre mintegy 80 ezer fesztiválozót vonzó Hegyalja Fesztivál kínálatában. A vadregényes Nagy-Morotva tóként ismert Tisza-holtágon futó 7 állomásos vízi tanösvény 10 új munkahelyet is teremt. A holtágat végigjáró, elektromos meghajtású negyven- és húszszemélyes sétahajók fogadóállomását a Hegyalja területén alakítják ki.

A fesztiválterületet körbefutó 2,2 kilométeres vízi tanösvény a Nagy Teknősbékaháznak nevezett, egész évben nyitva tartó látogató- és kiállítóközponttól indul, és öt, a Holt-Tisza és vidékének jellegzetes növény- és állatvilágát bemutató megállóhely érintésével a Kis Teknősbékaháznál ér véget. A fedett előterű, kilátóterasszal rendelkező Nagy Teknősbékaház összesen mintegy 1200 négyzetméteren interaktív kiállítással fogadja majd a fesztivál ideje alatt, előtt és után érkező látogatókat. Az új épület egyúttal a fesztivál beléptető csarnokaként is működik. A több mint 250 négyzetméteres Kis Teknősbékaház pedig a helyi állatvilágot bemutató oktató és ismeretterjesztő épület lesz.

A Kis Teknősbékaház mellett készül el a tanösvény Állatsimogató megállója, amely a fesztiválozóknak, és a Hegyalján túl családostul érkező látogatóknak egyaránt tartogat természetközeli élményeket. A vízi tanösvény Halászkunyhó megállóját a csónakút mentén egy kis szigeten építik fel.

A fejlesztésekkel összehangolva idén a korábbi évekhez képest előbb, már kedden megnyitják a szervezők a fesztiválterületen belül lévő Hegyalja kempinget. Az ezer sátorhellyel megnövelt területen azoknak is lesz esélyük, hogy árnyékos sátorhelyet találjanak, akik szerdán vagy csütörtökön érkeznek a rakamaz-tokaji négynapos bulira. A megnövelt befogadóképességű Hegyalja kemping mellett a helyszínbejárás résztvevői megismerhették a régi és új színpadokat, valamint azok programjairól is részletes információt kaptak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Az idei Hegyalja a kilenc zenei színpaddal, a sport, civil és színházi helyszínekkel együtt összesen több mint 40 programhelyszínen indul július 13-án. Az újítások között az egyik legfontosabb az akusztikai zajcsillapítás lesz, amelyet a hangsugárzók speciális elrendezésével érünk el. Ezzel is azt biztosítjuk, hogy a színpadok ne szólhassanak rá egymásra, és kifelé, a városban pedig kevésbé hallatszanak a koncertek. A fesztiválra járók általános véleménye szerint is kiemelkedően jó Hegyalja-hangminőség ezzel együtt természetesen idén sem változik" - fogalmazott Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm