7 °C Budapest

Indul a motoros szezon - erre figyeljenek az autósok

2011. április 24. 14:02

Az utakon újra egyre több a motorkerékpár, ezért az autósoknak érdemes még figyelmesebben közlekedniük, hogy elkerüljék a baleseteket. A motorosok is sokat tehetnek a biztonságos közlekedésért, például csak teljesen felkészített és átvizsgált járművel induljanak el a tavaszi túrákra. Különösen azoknak kell elővigyázatosnak lenniük, akik egész télen nem használták motorjaikat, ők mindenképpen ellenőrizzék a motor műszaki állapotát és azt is, hogy él-e biztosítási szerződésük.

Az újabb "motoros szezon" első napjaiban a híradásokból sajnos kiemelten sok közúti balesetről értesülhettünk. Több motoros szervezet is felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad kihagyni a járművek műszaki felülvizsgálatát az ismételt használatbavétel előtt. Hosszabb kihagyás után pedig még óvatosabban kell kezdeni a motorozást, figyelembe véve minden vezetéstechnikai körülményt. A szakemberek tanácsait érdemes komolyan venni, mert ezáltal jelentősen csökkenthető a balesetek vagy veszélyes helyzetek bekövetkezésének esélye.

"Amikor a motor és robogó tulajdonosok tavasszal újra felülnek járműveikre, nemcsak annak műszaki állapotát, hanem biztosítási szerződését is ellenőrizniük kell. Fontos tudni, hogy a motorkerékpár és robogó tulajdonosoknak is kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötniük járműveikre. A motorosok többsége a téli hónapokra félreteszi járművét, ők erre az időszakra mentesülhetnek a kötelező felelősségbiztosítás díjfizetése alól. Ez azt jelenti, hogy erre az időszakra érvényben marad a kgfb szerződés, de a jármű tulajdonos nem fizet biztosítási díjat, a biztosító pedig nem viseli a kockázatot. A szünetelés hat hónapig tarthat, majd újbóli használat esetén ismét üzembe kell helyezni a járművet." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

"Azt szoktuk tanácsolni, hogy a tulajdonosok a motorkerékpár ismételt használata előtt forduljanak biztosítási tanácsadójukhoz és különös figyelemmel ellenőrizzék, hogy van-e a gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetük, vagyis, hogy a biztosító kockázatviselése ismét fennáll-e. Fontos, hogy az újbóli forgalomba helyezéstől nemcsak a biztosító kockázatviselése, hanem az üzembentartó díjfizetési kötelezettsége is folytatódik. Azoknak az üzembentartóknak, akik a szünetelő kockázatviselésű szerződésüket évfordulóra felmondták, szintén érdemes ellenőrizniük, hogy létrejött-e az új szerződésük." - mondta az üzletágvezető.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem