Mi lesz a a földön rekedt utasokkal? Változhat a szabályozás

Pénzcentrum
2011. április 13. 08:32

Felülvizsgálják azt az uniós előírást, amelynek értelmében a repülőgépről lemaradó utasok számára 600-870 dollár értékű ellátást kell biztosítania a légitársaságnak − írja a Napi Gazdaság.

A hat éve érvényben lévő szabályt - amely az ilyen esetek minden terhét a légitársaságokra hárítja- azért fogadták el, mert a ársaságok időnként olyan gyakorlatot folytattak, amelyből következhetett az utasok egy részének lemaradása a járatokról.

Az előírás merevségére tavaly derült fény, amikor az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérzár ideje alatt a légitársaságoknak hetekig kellett gondoskodniuk több ezer földön rekedt utasukról, majd ezt követően a légiirányítók sztrájkja idején kellett ugyanezt tenniük, végül az év végén a rendkívüli hideg és havazás miatt lefagyott repülőterek miatt hárult rájuk ugyanez a kötelezettség.

Így várhatóan a légitársaságoknak nem kell korlátlanul etetniük, itatniuk és elszállásolniuk azokat az utasaikat, akik valamilyen okból nem tudnak felszállni repülőgépeikre.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?