20 °C Budapest

Mi lesz a a földön rekedt utasokkal? Változhat a szabályozás

Pénzcentrum
2011. április 13. 08:32

Felülvizsgálják azt az uniós előírást, amelynek értelmében a repülőgépről lemaradó utasok számára 600-870 dollár értékű ellátást kell biztosítania a légitársaságnak − írja a Napi Gazdaság.

A hat éve érvényben lévő szabályt - amely az ilyen esetek minden terhét a légitársaságokra hárítja- azért fogadták el, mert a ársaságok időnként olyan gyakorlatot folytattak, amelyből következhetett az utasok egy részének lemaradása a járatokról.

Az előírás merevségére tavaly derült fény, amikor az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérzár ideje alatt a légitársaságoknak hetekig kellett gondoskodniuk több ezer földön rekedt utasukról, majd ezt követően a légiirányítók sztrájkja idején kellett ugyanezt tenniük, végül az év végén a rendkívüli hideg és havazás miatt lefagyott repülőterek miatt hárult rájuk ugyanez a kötelezettség.

Így várhatóan a légitársaságoknak nem kell korlátlanul etetniük, itatniuk és elszállásolniuk azokat az utasaikat, akik valamilyen okból nem tudnak felszállni repülőgépeikre.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?