19 °C Budapest

Perc alapú autóbérlés a BMW-től

2011. március 23. 16:02

Meglepő vállalkozásra szánta rá magát a BMW. A társaság új típusú autókölcsönző szolgáltatást indít, melyben perc alapon lehet kibérelni a német gyártó autóit áprilistól.

Háromszáz darab Egyes BMW-t és MINI-t lehet majd bérelni Münchenben áprilistól percenként 29 eurócentért (78 forint). A tervek szerint a programot később kiterjesztik Berlinre is, ahol 500 autóból álló flottával próbálkoznak az carsharing (autómegosztás) néven elhíresült üzleti modellel.

Az autókat - a Hollandiában bevált biciklikölcsönzési modellhez hasonlóan - egyszerűen az utcán is meg lehet találni, de lehetőség van okostelefon-applikációt is igénybe venni, amellyel könnyen kideríthetjük, hogy hol van a legközelebb szabad gépjármű.

Az autók nem slusszkulccsal indulnak, hanem egy regisztrációt követően egy chipet helyeznek el a vezető jogosítványán, amellyel kinyithatjuk az autót és beindíthajuk a motort.

A BMW a Sixt autókölcsönző társasággal alapított közös projektcéget a DriveNow elnevezésű vállalkozás üzemeltetésére. "A városokban egyre nagyobb igény mutatkozik a rugalmas közlekedési szolgáltatások iránt" - nyilatkozta Ian Robertson, a BMW értékesítési igazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?