3 °C Budapest

Genfi Autószalon: a villanyautó lett a sláger! A hibridek már csak statiszták?

2011. március 4. 10:02

A 2011. március 3. és 13. között nyitva tartó Genfi Autószalon még mindig a legrangosabb tavaszi európai seregszemlének számít. Az idei évben a részben vagy egészben elektromos meghajtású autók kapnak főszerepet, majdnem minden standon lehet ilyen járművet, vagy járműveket találni.

Az egyik legérdekesebb ezek közül a Renault Twizy, mely ugyan csak kétszemélyes, de a tervek - és a jelenlegi árfolyam - szerint 1,6 millió forint körüli áron lesz majd elérhető.

 

Renault Twizy

Igaz, az alapváltozatnak ajtói sincsenek, és korlátozott a befogadóképessége, de a városi közlekedésben a legtöbb autóban úgy is csak egy ember szokott ülni.

 

Dacia MCV


Mivel a Dacia is óriási népszerűségnek örvend a 10 000 euró alatti árával Nyugat-Európában, a 6 000 eurós villanyautó sikere szinte borítékolható.

 

A Renault-Hertz megállapodás aláírása


A francia gyár nem csak ezt a járművét mutatta be a nagyközönségnek, hanem többi elektromos autóját is, melyeket bérelni is lehet majd a Hertz hálózatában. Az erről szóló megállapodást a kiállítás szakmai napján írta alá a két fél.

 

Lehull a lepel az új Skodáról


A Skoda az új logóját helyezte egy tanulmány hűtőrácsára, mely egyben a márka autóinak jövőbeni formavilágát is hivatott tükrözni. A Vision D motívumait leghamarabb az Octavia következő generációján lehet majd viszontlátni. Sajnálatos, hogy a Superb remek, kettős csomagtérajtó megoldása óta, azaz három éve sem a Skoda, sem más márka nem rukkolt elő igazán innovatív, valóban nagy jelentőségű, praktikus ötlettel.

 

KIA Picanto


Két, elsősorban az egyéni vásárlók érdeklődésére számot tartó autót mutatott be a KIA, mind a Picanto, mind a Rio teljesen megújult külsővel és műszaki tartalommal gördült a publikum elé. Az alaposan megváltozott külcsín mellett a 7 éves garancia lehet a legnagyobb adu mindkét autó esetében.

 

Suzuki Swift Sport


A Suzuki a tavaly óta futó Swift csúcsváltozatát állította standja középpontjába. A 150 lóerős feltűnő színű élményautó itthon kevesek kiváltsága lesz, hiszen az olcsóbb változatok iránt is alig-alig mutatkozik kereslet. A Datahouse adatai alapján 2011 januárjában 22, februárban pedig 24 új Suzuki Swiftre szereltek magyar rendszámot.

Visszahívják a méregdrága Suzukit
Az ékszíj hibája miatt visszahívja a Kizashi európai változatát a Suzuki.

Visszahívja a Kizashi európai változatát a Suzuki. A tengerentúli változatnál jobban felszerelt európai modelleknél motorikus probléma merült fel, az ékszíj a laza feszítőgörgők miatt lecsúszhat a helyéről. A probléma nemcsak a Kizashit, hanem a Grand Vitarát is érinti, a javítás a gyártó szerint egy órát vesz igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06