Veszélyes gázpedál: újabb Toyota visszahívás

2011. február 25. 13:02

A Toyota amerikai forgalmazásáért felelős vállalat tegnap újabb visszahívási kampányt jelentett be, mely az Egyesült Államok területén 2,17 millió Toyota és Lexus modellt érint. A probléma megint a gázpedál körül került felszínre.

Az emlékezetes 2009-es, gázpedál "beragadás" miatti visszahívás 1,54 millió autót érintett az USÁ-ban, amit a mostani szám jelentősen meghalad. Az ok hasonló, de most a szőnyeg és annak rögzítése az hiba forrása. Ha egy javítási, karbantartási, vagy csak egyszerűen takarítási folyamat után nem a megfelelő pozícióba kerül vissza a vezető lába alatti szőnyeg, akkor előfordulhat, hogy a gázpedál mozgását akadályozza, ezáltal az nem kellő gyorsasággal tér vissza az alaphelyzetbe - az autó akkor is gyorsul, ha már a vezetőnek ez nem áll szándékában.

 

Lexus RX (Forrás: lexus.hu)


Az érintett Lexus GS, RX és Toyota Highlanderek tulajdonosait levélben is értesíti az amerikai forgalmazó, de az Európába, így Magyarországra magánimportban került modellekre nincs rálátásuk, ezért az ilyen autók tulajdonosainak érdemes jobban odafigyelniük a szőnyeg elhelyezkedésére.

A Magyarországon 2010-ben 2540 Toyota személyautót (-32,45%) és 700 kishaszonjárművet (-18,51%) helyeztek forgalomba, míg Lexusból 98 darab (-59%) kapott magyar rendszámot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?