22 °C Budapest

Friss lista: itt korcsolyázhatsz a Balatonon

2011. január 5. 07:02

Szilveszterkor a Balaton régió számos szálláshelye - elsősorban a négycsillagos wellness szállodák - teltházzal büszkélkedhettek. A régió egész éves egészségturisztikai kínálata a balatoni kínálat szerves részévé vált, biztosítva ezzel a hagyományos főszezonon kívüli vendégforgalom fokozatos emelkedését.

Az ünnepek elmúltával is érdemes visszatérni a tóhoz, hiszen az időjárás 2011. elején kedvez a téli sportok és így a téli Balaton szerelmeseinek. Korcsolyázásra csábít a Balaton! A tartós hidegnek köszönhetően megfelelő vastagságúra hízott a jég a Balatonon, de természetesen nem árt az óvatosság!

Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága összegyűjtötte a balatoni korcsolyázási lehetőségeket:

Tihanyban a Belső-tavat már az óévben igénybe vehették a korcsolyázók. A jégpálya mellett melegedővel, átöltözési lehetőséggel, a büfében forralt borral, teával, hot doggal várják a korcsolyázás szerelmeseit. A jó hangulatról zene gondoskodik az este 6 óráig kivilágított pályán. A jég biztonságos használatát a Balatoni Vízirendészet szakszolgálata biztosítja minden nap 10.00-18.00 óra között. A Balaton vízfelületén nem jelöltek ki hivatalos jégpályákat.

Badacsonyban még nincs kijelölt korcsolyapálya, de napokban várhatóan döntés születik, hogy a badacsonyi és a badacsonytomaji strand hivatalosan is igénybe vehető lesz-e a korcsolyázók által.

Balatonbogláron nincs kijelölt korcsolyapályát, azonban saját felelősségre bárki igénybe veheti a Sziget-strand jegét, amely a Balaton utca és a Vasas utca felől közelíthető meg. Az önkormányzat bár nem tervezi a jégpálya hivatalos kijelölését, a helyi tűzoltóság a hétvégén fellocsolta a jégfelületet, amelynek köszönhetően a korcsolyázókat tükörsima jég várja.

Balatonföldvár önkormányzata a Kvassay sétány mellett a hajóállomás irányába jelölt ki korcsolyapályát.

Révfülöpön is lehet január 4-től korcsolyázni, a hajókikötőtől keleti irányba, az Európa sétány mellett kijelölt pályán. A korocslyapálya 9.00-16.00 óra között használható, amikor is felügyelő személyzetet és mentőfelszerelést biztosít az önkormányzat.

 


Siófokon 14 centiméterre hízott a jég, így az önkormányzat az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca és az Arany János utca közötti szakaszon kijelölte a korcsolyapályát. 2000 m2-en biztosítanak pályafelügyeletet és egészségügyi szolgálatot. A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni. A helyszínen forró tea, forralt bor és némi harapnivaló is beszerezhető.

Zamárdiban a Bácskai utcai strandon hivatalosan is igénybe lehet venni a jégpályát. Hétköznap 17.00-20.00 óra, hétvégén 9.00-18.00 óra között várja a korcsolyázókat a pálya, amely mellett korcsolyakölcsönző, büfé található, s amelyet sötétedés után kivilágítanak.

Gyenesdiáson nem lesz hivatalosan kijelölt korcsolyapálya, azonban a folyamatosan nyitva lévő strandokat saját felelősségére bárki igénybe veheti.

A vonyarcvashegyi Lidó Strandon a kivilágított jégpályát reggeltől sötétedésig ingyenes használhatják a korcsolyázók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Balatonfüreden január 4-én megnyitották a jégpályát a Tagore sétány Deák Ferenc utcai végén található Esterházy strandon. A 6.000 m2-es jégfelületet folyamatosan takarítják és gondozzák. Forralt bor, tea, korcsolya illetve fakutya kölcsönzés, esti hangulat világítás és zene várja a korcsolyázókat. Az Eszterházy strandon hétköznapokon 13-18 óra között lesz nyitva hivatalosan a korcsolyapálya, a hétvégén pedig 9-19 óra között. A területre a nyitvatartási időn túl is be lehet menni, a kiszolgáló egységek illetve a kölcsönző azonban csak a jelzett időpontokban lesz elérhető.

Keszthelyen a Városi Strandon lehet hivatalosan hétfő délutántól korcsolyázni. A kb 4.000 m2-es jégpálya 10.00-20.00 óra között várja a téli sport szerelmeseit kölcsönzési lehetőséggel, büfével és melegedővel. A város többi strandján csak saját felelősségre lehet a jégre menni.

Balatonfenyvesen a központi strandon - az Ipoly utcától a Sétáló utca végéig - alakították ki a jégpályát. Jégfelület nagy része fel lett locsolva, így egy kellemesen korcsolyázható nagyon jó minőségű jég áll a nagyközönség rendelkezésére. A jégpályán több jéghoki pályát is alakít ki az önkormányzat, hogy egyszerre több csapat is játszhasson. Fakutya, jégkorcsolya kölcsönzési lehetőség, forralt bor, sült gesztenye, hétvégente pedig faszénen sült malac várja a megéhezett sportolókat.

Balatonlellén bár az önkormányzat hivatalosan nem jelölt ki korcsolyapályát, azért gondoskodott arról, hogy a téli sportok szerelmesei a jégtorlaszok ellenére korcsolyázásra alkalmas jégen hódolhassanak kedvenc sportjuknak. A tűzoltósággal fellocsoltatták a jégfelszínt, így a fizetőstrand (Napfény strand) és a móló közötti területen tükör sima jég várja a korcsolyázókat.

Szigligeten az önkormányzat hivatalosan nem jelöl ki jégpályát, a strand vízfelületét mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

Fonyód 8 km-es partszakaszán található 11 strandon lehetőség van korcsolyázni, de ezek közül a Sándortelepi strand jégfelületét kezeli az önkormányzat.

Alsóörsön sajnos a jégvastagsága nem éri el a biztonságos szintet, így nincs hivatalosan kijelölt pálya, valamint az önkormányzat javasolja, hogy saját felelősségre is csak a partközelben korcsolyázzanak.

Hévíz bár a meleg gyógyvízéről híres, a város idén a téli sportokat kedvelőkre is gondolt. A nagyparkoló mögött, a Fesztivál parkban felállított műjégpályán 10.00-20.00 óra között várják a korcsolyázókat.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?