15 °C Budapest

Friss lista: itt korcsolyázhatsz a Balatonon

2011. január 5. 07:02

Szilveszterkor a Balaton régió számos szálláshelye - elsősorban a négycsillagos wellness szállodák - teltházzal büszkélkedhettek. A régió egész éves egészségturisztikai kínálata a balatoni kínálat szerves részévé vált, biztosítva ezzel a hagyományos főszezonon kívüli vendégforgalom fokozatos emelkedését.

Az ünnepek elmúltával is érdemes visszatérni a tóhoz, hiszen az időjárás 2011. elején kedvez a téli sportok és így a téli Balaton szerelmeseinek. Korcsolyázásra csábít a Balaton! A tartós hidegnek köszönhetően megfelelő vastagságúra hízott a jég a Balatonon, de természetesen nem árt az óvatosság!

Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága összegyűjtötte a balatoni korcsolyázási lehetőségeket:

Tihanyban a Belső-tavat már az óévben igénybe vehették a korcsolyázók. A jégpálya mellett melegedővel, átöltözési lehetőséggel, a büfében forralt borral, teával, hot doggal várják a korcsolyázás szerelmeseit. A jó hangulatról zene gondoskodik az este 6 óráig kivilágított pályán. A jég biztonságos használatát a Balatoni Vízirendészet szakszolgálata biztosítja minden nap 10.00-18.00 óra között. A Balaton vízfelületén nem jelöltek ki hivatalos jégpályákat.

Badacsonyban még nincs kijelölt korcsolyapálya, de napokban várhatóan döntés születik, hogy a badacsonyi és a badacsonytomaji strand hivatalosan is igénybe vehető lesz-e a korcsolyázók által.

Balatonbogláron nincs kijelölt korcsolyapályát, azonban saját felelősségre bárki igénybe veheti a Sziget-strand jegét, amely a Balaton utca és a Vasas utca felől közelíthető meg. Az önkormányzat bár nem tervezi a jégpálya hivatalos kijelölését, a helyi tűzoltóság a hétvégén fellocsolta a jégfelületet, amelynek köszönhetően a korcsolyázókat tükörsima jég várja.

Balatonföldvár önkormányzata a Kvassay sétány mellett a hajóállomás irányába jelölt ki korcsolyapályát.

Révfülöpön is lehet január 4-től korcsolyázni, a hajókikötőtől keleti irányba, az Európa sétány mellett kijelölt pályán. A korocslyapálya 9.00-16.00 óra között használható, amikor is felügyelő személyzetet és mentőfelszerelést biztosít az önkormányzat.

 


Siófokon 14 centiméterre hízott a jég, így az önkormányzat az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca és az Arany János utca közötti szakaszon kijelölte a korcsolyapályát. 2000 m2-en biztosítanak pályafelügyeletet és egészségügyi szolgálatot. A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni. A helyszínen forró tea, forralt bor és némi harapnivaló is beszerezhető.

Zamárdiban a Bácskai utcai strandon hivatalosan is igénybe lehet venni a jégpályát. Hétköznap 17.00-20.00 óra, hétvégén 9.00-18.00 óra között várja a korcsolyázókat a pálya, amely mellett korcsolyakölcsönző, büfé található, s amelyet sötétedés után kivilágítanak.

Gyenesdiáson nem lesz hivatalosan kijelölt korcsolyapálya, azonban a folyamatosan nyitva lévő strandokat saját felelősségére bárki igénybe veheti.

A vonyarcvashegyi Lidó Strandon a kivilágított jégpályát reggeltől sötétedésig ingyenes használhatják a korcsolyázók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Balatonfüreden január 4-én megnyitották a jégpályát a Tagore sétány Deák Ferenc utcai végén található Esterházy strandon. A 6.000 m2-es jégfelületet folyamatosan takarítják és gondozzák. Forralt bor, tea, korcsolya illetve fakutya kölcsönzés, esti hangulat világítás és zene várja a korcsolyázókat. Az Eszterházy strandon hétköznapokon 13-18 óra között lesz nyitva hivatalosan a korcsolyapálya, a hétvégén pedig 9-19 óra között. A területre a nyitvatartási időn túl is be lehet menni, a kiszolgáló egységek illetve a kölcsönző azonban csak a jelzett időpontokban lesz elérhető.

Keszthelyen a Városi Strandon lehet hivatalosan hétfő délutántól korcsolyázni. A kb 4.000 m2-es jégpálya 10.00-20.00 óra között várja a téli sport szerelmeseit kölcsönzési lehetőséggel, büfével és melegedővel. A város többi strandján csak saját felelősségre lehet a jégre menni.

Balatonfenyvesen a központi strandon - az Ipoly utcától a Sétáló utca végéig - alakították ki a jégpályát. Jégfelület nagy része fel lett locsolva, így egy kellemesen korcsolyázható nagyon jó minőségű jég áll a nagyközönség rendelkezésére. A jégpályán több jéghoki pályát is alakít ki az önkormányzat, hogy egyszerre több csapat is játszhasson. Fakutya, jégkorcsolya kölcsönzési lehetőség, forralt bor, sült gesztenye, hétvégente pedig faszénen sült malac várja a megéhezett sportolókat.

Balatonlellén bár az önkormányzat hivatalosan nem jelölt ki korcsolyapályát, azért gondoskodott arról, hogy a téli sportok szerelmesei a jégtorlaszok ellenére korcsolyázásra alkalmas jégen hódolhassanak kedvenc sportjuknak. A tűzoltósággal fellocsoltatták a jégfelszínt, így a fizetőstrand (Napfény strand) és a móló közötti területen tükör sima jég várja a korcsolyázókat.

Szigligeten az önkormányzat hivatalosan nem jelöl ki jégpályát, a strand vízfelületét mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

Fonyód 8 km-es partszakaszán található 11 strandon lehetőség van korcsolyázni, de ezek közül a Sándortelepi strand jégfelületét kezeli az önkormányzat.

Alsóörsön sajnos a jégvastagsága nem éri el a biztonságos szintet, így nincs hivatalosan kijelölt pálya, valamint az önkormányzat javasolja, hogy saját felelősségre is csak a partközelben korcsolyázzanak.

Hévíz bár a meleg gyógyvízéről híres, a város idén a téli sportokat kedvelőkre is gondolt. A nagyparkoló mögött, a Fesztivál parkban felállított műjégpályán 10.00-20.00 óra között várják a korcsolyázókat.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm