18 °C Budapest

300 ezres taxiszámla - van, akinek megéri

2010. december 25. 16:02

Bob Ransley, a Nagy-Britanniában élő és dolgozó taxisofőr pályafutása eddigi legnagyobb viteldíjú fuvarát könyvelhette el, amikor egy hét fős családot az Angliától mintegy 800 mérföldre (1300 km), az Alpokban található síparadicsomba szállította.

Az utazás mellett eltökélt család, miután a havazás miatt törölték a repülőjáratukat, amivel a terveik szerint utaztak volna, felhívta a brit légitársaság repülőtéri transzfer részlegét és megkérdezték, hogy 1000 fontos (323 ezer forint) viteldíjért akadna e olyan sofőr, aki a Francia Alpokban található Val d'Isere-be szállítaná őket.

 

A megpróbáltatásokkal teli 1300 km hosszú út (Forrás: Google maps)


A család elmondása szerint megpróbáltak autót bérelni, azonban a választható lehetőségek között nem volt olyan méretű jármű, amiben mind a heten elfértek volna. Elmondásuk alapján ugyanazt a pénzt ajánlották fel a sofőrnek, mint amit egy megfelelő méretű autóért kért volna egy bérbeadással foglalkozó társaság.

Lemondani semmiképp sem szerette volna az utat a sportos família, ugyanis mintegy 7000 fontjukba (2,2 millió forint) került, és ennek nagy részét elvesztették volna, ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntenek, hogy inkább otthon maradnak. A hosszan tartó, kimerítő út ellenére a síelni vágyó család mindössze csak 6 órával később érkezett meg, ahhoz képest mintha az eredeti elképzelés szerint repülővel utaztak volna.

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Bob Ransley taxisofőr és utasai (Forrás: Daily Mail)


A taxisofőr elmondása szerint még sohasem járt Franciaországban, azonban a megpróbáltatásokkal teli, tizenöt órás, hóviharokkal tarkított, hegyi szerpentineken végigvezető út után, pár óra alvást követően, azonnal visszaindult Angliába.

 

EZT OLVASTAD MÁR?