Busszal utazol? Fontos változás a hétvégén!

MTI
2010. december 7. 16:02

A Volán-társaságok új autóbusz menetrendje december 12-én lép hatályba, abban a járatszámok lényegében nem változnak, de a közlekedés jobban igazodik az igényekhez, így például bővül az ütemesen közlekedő helyközi járatok köre - mondta el Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy a jövő évi menetrendben az eddigieken kívül Budapest-Székesfehérvár-Veszprém között is ütemes közlekedés szerint járnak a buszok. A Volán Egyesülés vezérigazgatója kiemelte: 17 kivétellel a Volán-társaságok végzik a közösségi közlekedési szolgáltatást
Magyarország 3.152 településén.

A Volán Egyesülés adatai szerint a települések közötti helyközi forgalomban naponta 1,2 millió, a településeken belüli helyi forgalomban 1,26 millió utas szállítanak. A helyközi forgalomban naponta munkanapokon 39 ezer, munkaszüneti napokon 15.600, szabadnapokon 18.700 Volán-járat közlekedik.

A helyi forgalomban naponta munkanapokon 21.500, szabadnapokon 12.900, munkaszüneti napokon 11.500 Volán-járat közlekedik.

Saslics Elemér elmondta, hogy 2000 óta folyamatosan csökken a közösségi közlekedésben, köztük a Volán-társaságoknál utazók száma. Míg 2000-ben az évi utas szám a Volánoknál meghaladta az 520 milliót, ez a szám 2010-ben várhatóan 423,4 millió lesz. Számításuk szerint 2025-ig további utasszám-csökkenés lesz. Becslésük alapján 2025-ben 350-380 millió körül alakulhat az éves utasszám a menetrendszerinti Volán-buszokon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tarifaemelésre vonatkozó kérdésre válaszolva közölte, hogy a menetrend váltás nem jár tarifaemeléssel.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm