16 °C Budapest

Drágulás következik a használtautó piacon

2010. november 8. 10:32

Mivel az emberek nemigen vesznek új autókat, a régieket sem akarják eladni. Ebből kifolyólag a használtautó piacon hiány keletkezett, és 2010-ben több használtautó-kereskedés is megszűnt. A kínálat szűkülése következtében emelkedni fognak az árak - írja a Világgazdaság. 

Az ország legnagyobb használtautó-kereskedő hálózata, a Weltauto is bezárt 11 értékesítő pontot az idén a készlethiány végett. Horváth Zoltán, a Weltauto igazgatója szerint az sem könnyíti a kereskedők dolgát, hogy manapság nehéz forgóeszközhitelhez jutni. A pénzintézetek sok esetben nem fogadják el az autót fedezetként, csupán a piaci érték 40-50 százalékára rugó hitelt nyújtanak, ami miatt alacsony a készlete a kereskedéseknek.

A legjobban a két-három éves, jó állapotú és maximum hárommillió forintba kerülő autókat veszik meg. De nagy az érdeklődés a 600 ezer forint alatti, 10-12 éves, középkategóriás járművek iránt is. Ezeket az autókat rögtön, készpénzben ki is fizetik. 

A tulajdonosok azért sem szeretnének megválni autóiktól, mert többségében olyan kedvező hitelfeltételek mellett vásárolták őket, amilyeneket ma nem lehet kapni; valamint a forint gyengülése miatt a devizában felvett hitel összege sokaknál meghaladhatja az autó forgalmi értékét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM