26 °C Budapest

Megjött a félmilliós kisautó! + fotó és videó

2010. november 5. 16:58

Európában is kapható lesz az olaszok legújabb kisautója, ami mindössze félmillió forintba fog kerülni. A Piaggio NT3 egyelőre még nincs sorozatgyártás alatt. A cég a kisautót elsődlegesen az indiai piacra szánja.

Már az NT3 előtt léteztek háromkerekű Ape járművek, azonban itt elől is két kerék található. Az autó háromszemélyes és 250-300 köbcentis motorkerékpár-motor hajtja.A kis teljesítmény miatt csak városi közlekedésre alkalmas az NT3-as. Indiában 2500 dollár (480 ezer forint) lesz az ára a Piaggo új szerzeményének.

A sorozatgyártást három éven belül megkezdik, de hogy hol fogják előállítani és mikortól forgalmazzák Európában is, azt egyelőre még nem lehet tudni. Valamint az sem ismeretes még, hogy mekkora lesz a kereslet a mini jármű iránt.

A Föld második legnépesebb országában már piacon van a Tata Nano kisautó. A Piaggo új szerzeménye hasonló árkategóriában fog megjelenni, ami által erős versenytársat kap az indiai cég. Az olcsó mini járművekkel a nagy európai cégek kisautói nem tudják árban felvenni a versenyt. A Chevrolet Spark, a Fiat Panda, a Citroën C1, a Peugeot 107, valamint a Toyota Aygo is drágább kétmillió forintnál. 

Az indiai versenytárs
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?