28 °C Budapest

Rendhagyó idegenvezetés: nyilvános vécék turista szemmel

2010. szeptember 6. 16:02

Berlin még azok még a rendszeresen visszatérők számára is tartogat meglepetéseket, amiről egy helyi idegenvezető is igyekszik gondoskodni: rendhagyó túrája során a helyi nyilvános vécéken vezeti végig turistáit.

Anna Haase idegenvezető agyából pattant ki az ötlet, hogy a szokásos turistaútvonalak helyett valami egészen mást mutat vendégeinek: a leghíresebb vécékhez viszi el őket.

Eközben a város különböző pontjaira kalauzolja őket, ahol a legrégebbi és legprimitívebb vécétől, a legújabb és legmodernebb darabig, mindegyik történetét elmeséli.

Az ötlet 2005-ben, a nemzetközi idegenvezetők napján született, melynek témája a "nyugalom szigete" volt. Hasse kollegái közül a legtöbben parkokba, templomokba vitték vendégeiket a téma keretében, Haase azonban meg akart dönteni egy korábbi tabut, és mesélni a külföldi vendégeknek Berlin higiéniai és vécékultúrájáról - közölte az ötletgazda a Reutersnek.

A 19. században még így csinálták


Az útvonal során érintik az egyik legrégebbi vécéblokkot, amely a 19. században épült, de a Potsdam-téren található császári fürdőszobába is bekukkanthatnak a turisták, az út pedig egy japán étteremben végződik, ahol az automata vécé hozzávetőleg annyiba kerül, mint egy kisebb autó - állítja Haase. Az akció egyben azt a célt is szolgálja, hogy felhívja a városvezetőség figyelmét a rendkívül kevés nyilvános vécére Berlin utcáin.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?