Itt nyílik a legújabb magyar termálfürdő

2010. július 23. 13:02

Augusztus 5-én nyitja meg kapuit a 2,4 milliárd forintból épülő termálfürdő Siklóson.

Marenics János polgármester elmondta: szerették volna, ha a komplexum már az idegenforgalmi szezon kezdetére elkészül, s bár még az e hét péntekre tervezett átadási ünnepséget is el kellett halasztani, a létesítményt a kivitelezői szerződésben rögzített augusztus 20-i határidőnél előbb birtokba vehetik a fürdőzők.

György Zoltán, a kivitelező Aquaplus Kft. ügyvezetőjének magyarázata szerint a beruházást a terület régészeti feltárásának elhúzódása, továbbá az elmúlt hónapok csapadékos időjárása is hátráltatta. Úgy vélte: ennek ellenére e hét végére elkészültek volna, de munkájukat "nem akarták összecsapni", a fürdőt első osztályú minőségben kívánják átadni.

Marenics János reményei szerint a több mint ötezer négyzetméteres, 13, számos élményelemmel felszerelt medencét magába foglaló és nyaranta egyidejűleg három és félezer ember befogadására alkalmas termálfürdő Európa egyik legszebb ilyen létesítménye lesz.Nagyobb térképre váltás

György Zoltán hozzátette, hogy a Thermal Spa Siklós wellness szolgáltatásokkal, masszázsokkal, s egyebek mellett szaunákkal is várja a látogatókat. Szomszédságában pedig 1,1 milliárd forintból jövő februárra egy négycsillagos, 44 szobás szálloda is felépül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A fürdőberuházást az önkormányzat saját erőből valósítja meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremtette elő. A kivitelező 25 évre a fürdő üzemeltetését is vállalta, ezen idő alatt 800 millió forintot fizet az önkormányzat kasszájába.

Marenics János korábban azt mondta: nem tartja kockázatosnak, hogy a fürdő önkormányzati beruházásból épül, mert a vállalkozásba néhány éven belül magántőkét is igyekeznek bevonni, s az csökkenteni fogja az önkormányzat anyagi terheit. A polgármester attól sem fél, hogy a fejlesztés a szomszédos Harkány nemzetközi hírű fürdőjének vonzereje okán nem tart számot komoly érdeklődésre.

"Harkány a pihenni, gyógyulni vágyókat, mi pedig az önfeledt szórakozást, élményeket kereső vendégeket várjuk" - jegyezte meg Hozzátette: azt szeretnék, ha Siklós nem "egynapos város" lenne. Most 140-150 ezer látogató érkezik egy-egy napra, nagy részük csak a várat nézi meg, de 2010-től már a termálfürdőt is felkereshetik.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm