25 °C Budapest

Merre strandolj Budapest környékén? Már kilencre nőtt a fürdőhelyek száma!

MTI
2010. július 19. 16:02

Újabb természetes fürdőhelyre adott ki engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az elmúlt hetekben Pest megyében, így itt a dunabogdányival együtt már kilenc kijelölt strandon lehet a Dunában és a tavakban fürdőzni.

A víz megfelelő minősége mellett számos más feltételnek is meg kell felelnie egy természetes víznél kialakított strandnak ahhoz, hogy engedélyt kapjon - közölte az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének osztályvezetője. Gáll Ildikó elmondta: az üzemeltetőnek biztosítania kell a megfelelő higiénés feltételeket - tusolót, mosdót, illemhelyet, hulladékgyűjtőt -, továbbá kell lennie elsősegélynyújtó helynek, úszómesternek vagy vízi mentéssel foglalkozó szakembernek. Mint hozzátette, a kiadott engedély egy szezonra szól, azt minden évben újra kérni kell.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint Pest megyében kilenc kijelölt természetes fürdőhely van: öt bányató, egy víztározó, egy tó és két dunai folyószakasz. Megkapta az ÁNTSZ engedélyét a szentendrei Duna-ág Dunabogdánynál, valamint a veresegyházi Malomtó strand, a domonyvölgyi D-Beach Tóstrand, a gyömrői tófürdő, a pócsmegyeri Pázsit Tófürdő, a dunaharaszti Univerzum üdülőközpont, a délegyházi Naturista Oázisközpont, a Rukkel-tó Dunavarsányban és a ráckevei Hídláb strand a ráckevei-soroksári Duna-ágnál.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?