36 °C Budapest

Merre strandolj Budapest környékén? Már kilencre nőtt a fürdőhelyek száma!

MTI
2010. július 19. 16:02

Újabb természetes fürdőhelyre adott ki engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az elmúlt hetekben Pest megyében, így itt a dunabogdányival együtt már kilenc kijelölt strandon lehet a Dunában és a tavakban fürdőzni.

A víz megfelelő minősége mellett számos más feltételnek is meg kell felelnie egy természetes víznél kialakított strandnak ahhoz, hogy engedélyt kapjon - közölte az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének osztályvezetője. Gáll Ildikó elmondta: az üzemeltetőnek biztosítania kell a megfelelő higiénés feltételeket - tusolót, mosdót, illemhelyet, hulladékgyűjtőt -, továbbá kell lennie elsősegélynyújtó helynek, úszómesternek vagy vízi mentéssel foglalkozó szakembernek. Mint hozzátette, a kiadott engedély egy szezonra szól, azt minden évben újra kérni kell.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint Pest megyében kilenc kijelölt természetes fürdőhely van: öt bányató, egy víztározó, egy tó és két dunai folyószakasz. Megkapta az ÁNTSZ engedélyét a szentendrei Duna-ág Dunabogdánynál, valamint a veresegyházi Malomtó strand, a domonyvölgyi D-Beach Tóstrand, a gyömrői tófürdő, a pócsmegyeri Pázsit Tófürdő, a dunaharaszti Univerzum üdülőközpont, a délegyházi Naturista Oázisközpont, a Rukkel-tó Dunavarsányban és a ráckevei Hídláb strand a ráckevei-soroksári Duna-ágnál.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?