3 millió regisztrációs jegyet adtak ki márciusban

MTI
2010. április 16. 11:32

Március folyamán a MÁV-START, a GYSEV és a Volán-társaságok járataira összesen több mint hárommillió darab regisztrációs jegyet adtak ki - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

Az ingyenes utazást felmérő jegyek 85-90 százalékát a 65 év felettiek váltották ki, az utazók döntően 20 kilométernél rövidebb távolságra kérték a regisztrációs jegyeket a vonaton, illetve a buszokon.

A jegyek lehetővé teszik, hogy a kormány felmérje, mennyi központi támogatást fizessen az ingyenes, illetve kedvezményes utazásokra a közösségi közlekedést működtető cégeknek a jövőben. Tavaly mintegy 333 milliárd forintot fizetett ki a kormány a helyközi közlekedés támogatására, részben a fogyasztói árkiegészítésként, illetve egyéb központi támogatásként.

Március 1-je óta kell regisztrációs jegyet kérniük helyközi közlekedésben a szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak, így a 65 év felettieknek, a 6 év alatti gyermekeknek, a hadirokkantaknak, a hadiözvegyeknek és a menekülteknek.

Szollár Domokos elmondta: a regisztrációs jegy bevezetésével a kormánynak az volt a célja, hogy részletes és pontos adatokat kapjon az ingyenesen közlekedők utazásairól, utazási szokásairól, hogy a felmért valós igények alapján jobb menetrendeket készíthessenek ezután. A kormány világosan akart látni abban a kérdésben is, hogy a szolgáltatóknak a díjmentes utazások után mekkora összegű költségvetési forrást biztosítson.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormányszóvivő szerint a regisztrációs jegyek bevezetése semmilyen fennakadást nem okozott a forgalomban, az ezzel kapcsolatos félelmek nem igazolódtak be. Bár csak egy teljes hónap telt el a bevezetés óta, és teljes körű információkkal csak április végén rendelkezik majd a kormány, annyi azonban már most is elmondható, hogy az összes kiadott jegynek 15-20 százaléka volt regisztrációs jegy.

A nyári utazások előtt a vasúttársaságok és a Volánok felkészültek arra, hogy a nagyobb igények esetén jobb munkaszervezéssel, illetve például mobil jegyárusokkal, továbbra is fennakadás nélkül biztosítsák a jegykiadást. Az érintett utasok döntő többsége értesült a regisztrációs jegy bevezetéséről, és számolt a jegyváltással.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22