Áprilisban nyitnak a balatoni kempingek: növekvő érdeklődés

MTI
2010. április 1. 14:02

A Balatonnál 17 tagú kempingláncot működtető Balatontourist Zrt. áprilisban nyíló egységeiben több mint 10 százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi adatokhoz képest - tájékoztatta Polgár Tibor, a SCD Csoport érdekeltségébe tartozó cég vezérigazgatója az MTI-t.

Polgár Tibor a javuló előfoglalások ellenére elégedett lenne a tavalyi vendégforgalom megismétlésével. Tavaly a kiemelkedőnek számító 2008-as év után 2-3 százalékos volt a visszaesés.

A vezérigazgató szerint csak remélni lehet, hogy az üdülési csekk körüli változások nem okoznak jelentős visszaesést a Balatontourist kempingjeinek forgalmában, ahol tavaly a vendégek több mint felét kitevő magyaroknak mintegy 40 százaléka fizetett üdülési csekkel. A kempingek esetében továbbá rendkívül sok múlik az időjárástól is, így nehéz előre becsülni bármit is a forgalommal kapcsolatban - tette hozzá.

A Balatontourist legnagyobb balatoni kempingjei - a siófoki Aranypart, a balatonfüredi Füred, a balatonakali Strand-Holiday, a szemesi Vadvirág, a keszthelyi Zala, és a vonyarcvashegyi Park - áprilisban nyitják kapuikat, május végéig pedig a kisebb egységek is megnyílnak.

Az idei előfoglalások eddigi, több mint 10 százalékos emelkedése elsősorban a külföldieknek köszönhető. A belföldi vendégek jellemzően a tavaszi turisztikai vásárok után, vagy csak szabadságuk kezdete előtt egy-két nappal döntenek a nyaralásuk helyszínéről. A külföldi kempingezők között, ha csökkenő számban is, de nagy visszatérőknek számítanak az osztrákok, a németek és a dánok. A korábbi visszaesés után újra emelkedik a hollandok száma, az utóbbi két évben pedig egyre több cseh és lengyel vendég érkezett, ezért ezeken a piacokon a cég erősítette reklámtevékenységét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az előfoglalók jellemzően az üdülőházak, mobilházak, és a berendezett lakókocsik, sátrak iránt érdeklődnek. Az idén nagyobb a kereslet a nagyméretű, vízparti, panorámás területek iránt, a főszezonra már el is kelt a jobb helyek nagy része. Egyre nagyobb a népszerűsége az eddig kilenc kempingbe telepített úgynevezett mobilházaknak. Az idei szezonra a révfülöpi kempingben 15 új házzal bővült a kínálat, amelyek többsége 40 négyzetméternyi alapterületű, klimatizált, tágasabb belső terekkel és fedett terasszal rendelkezik.

A kempingek idei szezonra való felkészítésére, karbantartására és fejlesztésére mintegy 100 millió forintot fordított a társaság.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?