11 °C Budapest

Idén is ikerre vannak ítélve a legnagyobb fesztiválok

Pénzcentrum
2010. március 24. 09:32

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, a szállodák azonban túl olcsónak számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Róna Iván úgy véli, a balatoni szolgáltatók jobban járnak, ha terveiket a magyar kereslet növekedésére alapozzák - ez a vendégéjszakák 1-2 százalékos növekedésével járhat.  A magyar tenger vonzerejét növelheti, hogy a fesztiválok évében külön programpont lesz a Balaton, a fesztiváltenger elnevezésű programsorozat.

A vezérigazgató szerint jó néhány balatoni nagyrendezvénynek - az alsóörsi Harley-találkozónak vagy éppen a Balaton Sound fesztiválnak - már nem kell "cégér", azok az elmúlt évek sikerei alapján vonzzák a turistákat.

Róna úgy látja: az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, az itteni szolgáltatók döntő része már nem egy év alatt akar meggazdagodni. A balatoni szállodák árazása átlagosan egy csillaggal alacsonyabb szintre van "belőve", mint amilyen szolgáltatást tudnak kínálni az ügyfeleknek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?