Idén is ikerre vannak ítélve a legnagyobb fesztiválok

Pénzcentrum
2010. március 24. 09:32

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, a szállodák azonban túl olcsónak számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Róna Iván úgy véli, a balatoni szolgáltatók jobban járnak, ha terveiket a magyar kereslet növekedésére alapozzák - ez a vendégéjszakák 1-2 százalékos növekedésével járhat.  A magyar tenger vonzerejét növelheti, hogy a fesztiválok évében külön programpont lesz a Balaton, a fesztiváltenger elnevezésű programsorozat.

A vezérigazgató szerint jó néhány balatoni nagyrendezvénynek - az alsóörsi Harley-találkozónak vagy éppen a Balaton Sound fesztiválnak - már nem kell "cégér", azok az elmúlt évek sikerei alapján vonzzák a turistákat.

Róna úgy látja: az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, az itteni szolgáltatók döntő része már nem egy év alatt akar meggazdagodni. A balatoni szállodák árazása átlagosan egy csillaggal alacsonyabb szintre van "belőve", mint amilyen szolgáltatást tudnak kínálni az ügyfeleknek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?