13 °C Budapest

Európa legzöldebb városa: 10 év, és nem lesz problémájuk az olajjal!

Pénzcentrum
2010. január 28. 14:02

Nyilvánosságra hozta Glasgow azt a jelentést, melyben részletesen bemutatják, miként szeretnék a várost Európa legzöldebb, legfenntarthatóbb városává alakítani néhány éven belül.

A Fenntartható Glasgow című jelentés elsősorban azt részletezi, miként lehetne a város széndioxid kibocsátását minimálisra csökkenteni, és az energia szükségletet alternatív módon kielégíteni.

Becslések szerint a zöld energiaforrások hasznosítását célzó projektek révén 10 éven belül mintegy 1,5 milliárd fontnyi befektetés valósulhat meg Glasgowban, amely egyúttal számos munkalehetőséget is teremtene a helyiek számára.

A projekt célja elsősorban az, hogy a várost a fenntartható energia szektor központjává tegye, számos munkahelyet és képzési lehetőségeket teremtve a lakosság számára. Szintén fontos szempont, hogy a következő tíz évben jelentősen csökkentse az olajtól való függőséget.

Korábbi cikkünk fenntartható városok témakörben: Épülnek az ökovárosok: némelyik csak patyomkin-falu marad

Olyan rövid, illetve középtávú célok is megfogalmazódtak a jelentésben, mint a város szennyvizének, illetve hulladékának biogázzá való átalakítása, illetve az elektromos autók összes autón belüli részarányának jelentős növelése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tervek között szerepel olyan gigantikus, biogázzal üzemelő erőművek kialakítása is, mellyel az egész város fűtését megoldanák, és szép fokozatosan kiszorítanák az elektromos, illetve gáztüzelést.

A város jelenleg kihasználatlan, beépítetlen területein erdőket telepítenének, ezzel is elősegítve az emberek városias attitűdjének megváltozását.

A megvalósításhoz szükséges pénzt elsősorban magántőke biztosítja majd, és már most számos üzleti vállalkozás jelezte érdeklődését a projekt iránt.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?