Újracsillagozzák a hazai szállodákat

2009. december 16. 09:17

Az összes hazai szállodának újra kell pályáznia jövőre a csillagaira, hogy 2011. január elseje után is használhassa azokat - értesült a Világgazdaság. Minderre azért van szükség, mert jövőre új, egységes kategóriarendszert vezetnek be Magyarországon és hat másik európai országban.

Az új tanúsítvány megszerzésének költsége a szálloda nagyságától és jelenlegi csillagszámától függ, ára 90 ezer forinttól akár félmillió forintig is terjedhet. A Hotelstars Union tanúsítványát nem kötelező megszerezni, de hiányában nem használhatók a csillagok kategóriajelzésként.

Az EU-ban úttörőnek számító rendszer nagy lehetőség a magyar szállodaipar számára, mivel általa javulhat a szállodák minősége az ügyfelek elégedettsége és ezzel együtt a számuk is. A közös szállodai rendszert Ausztriában, Csehországban és Németországban január elsején vezetik be, Magyarországon várhatóan jövő év második felében, míg Hollandiában és Svájcban várhatóan 2011. január elsején indul majd.

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16