Nem nászút, házasságmentés: turizmus másképp

2009. november 22. 16:04

A válság bizonyos ágazatokat különösen nehezen érintett, ilyen például a turizmus is: az idei szezonban a szállodák kihasználtsága jóval elmaradt a megszokottól, szinte mindenütt a világban. Indiában új receptet találtak ki a turizmus élénkítésre: a válófélben lévőkre építenek.

Bár Indiában 100 házasságból csak egy végződik válással, szemben például az USA-val, ahol minden második, a városban élő indiaiak körében szintén egyre gyakoribb a párok szakítása, köszönhetően elsősorban a munkahelyi és egyéb stresszhelyzeteknek.

Ez a trend egy egészen új iparágat hívott életre az ázsiai országban: házassági tanácsadó cégek, illetve weboldalak jöttek létre, mint például a secondhaadi.com (hindiül második házasság), ahol elváltak regisztrálhatnak, hogy második lehetőséget találjanak az életben a boldogságra. Erre Indiában főként azért van szükség, mert a válás szégyennek számít, épp ezért a hagyományos házassági tanácsadók meglehetősen ritkák.

A házassági, illetve válságkezelési tanácsadások egyik típusa az utazással egybekötött kapcsolatépítő tréning, ahol a párokat elküldik valamilyen egzotikus nyaralásra - amit általában valamelyik szülő, vagy barát szervez le nekik. Mielőtt elutaznának, találkoznak az utazás szervezőjével, illetve a kísérővel, akiről még véletlenül sem tudhatják meg, hogy tanácsadó. Az ő feladata, hogy az utazás során kényelmükről gondoskodjon, mellesleg észrevétlenül tanácsokat adjon bizonyos helyzetekben.

Számos utazásszervezőnek Indiában ma ez a tevékenység jelenti az üzlet felpörgetésének lehetőségét. Tavaly a mumbai terrortámadás, majd a sertésinfluenza kitörése sem segítette a turizmust: idén 30 százalékkal kevesebb forgalmat bonyolítottak, mint egy évvel ezelőtt - írja a Time magazin.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze az indiai utazásszervezők mindig is találékonyságukról voltak híresek: a gyógyászati turizmustól, a vallásos kirándulásokig minden lehetőséget meglovagolnak. Legutóbb Danny Boyle Oscar-díjas filmje, a Gettó milliomos után próbáltak Mumbaiba több látogatót vonzani.

Kérdés, hogy a tönkrement házasságokba vetett bizalom is olyan gyümölcsöző lesz-e, mint a korábbi ötletek. A siker nem kizárt, hiszen az indiaiak közül sokan házasság előtt is asztrológushoz, vallási vezetőhöz fordulnak tanácsért, vagyis a házasságot megmentő utazásvezető talán csak egy új szereplő ezen a palettán.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem