Szinte teltházasak a hazai hotelek a hosszú hétvégén!

Pénzcentrum
2009. október 22. 10:17

A válság ellenére idén is szép forgalmat bonyolítanak majd a szállodák az október 23-i hosszú hétvégén. Főként a vidéki szálláshelyek teltek meg, de a Budapestre érkező külföldiek is a tavalyinál nagyobb számban érkeznek - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Danubius Hotels Group vezérigazgatója elmondta, hogy több gyógy- és wellness szállójuk is teltházas már, főleg a vidékiek, a foglaltság összességében mindössze 10 százalékkal esett a tavalyihoz képest, ami a válság, valamint az idén csak háromnapos hosszú hétvége tükrében nem rossz eredmény.

A fővárosi Danubius hotelek foglaltságából arra lehet következtetni, hogy se a magyarok, se a külföldiek nem félnek már a fővárosi zavargásoktól, hiszen a szobák kihasználtsága még javult is tavalyhoz képest.

Az árak ráadásul valamelyest csökkentek is Budapesten, vidéken pedig a tavalyihoz hasonlóak az árak, vagy valamivel magasabbak. Az IBUSZ-nál például még akadnak helyek a vidéki szállodákban.

A jövőheti tanítási szünet miatt sok család utazik el külföldre: kedveltek a 4-5 napos városlátogatások, de a 7-8 napos török, egyiptomi, tunéziai utak is szép számmal elkeltek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20