9 °C Budapest

Elképesztő! Itt nyaralunk néhány év múlva

2009. október 22. 12:02

Türkmenisztán, a volt szovjet köztársaság nagyra törő tervekkel állt elő: néhány éven belül igazi turistaparadicsom, a Kaszpi-tenger riviérája szeretne lenni.

Türkmenisztán turisztikailag nem a legelőnyösebb helyen fekszik: a közép-ázsiai ország Afganisztánnal, Iránnal, Kazahsztánnal, Üzbegisztánnal határos, nyugaton pedig a Kaszpi-tenger mossa partját.

 

Fotó: CIA World Factbook


Az országban -mely1991 előtt a Szovjetunió tagköztársasága volt, Türkmén Szovjet Szocialista Köztársaság néven- néhány éve még dübörgött a szinte teljhatalommal rendelkező elnök, Saparmyrat Nyyazow, azaz a "Nagy Türkmenbasi" személyi kultusza. A 2006-ban meghalt vezetőre ma is lépten-nyomon szobrok, emlékművek emlékeztetnek.

A rendkívüli földgáz-és kőolajkészletekkel rendelkező állam most igazi turistaparadicsommá szeretne válni: A Türkmenbasi-ról elnevezett fővárosban már el is kezdődött az a projekt, amely során egy több szállodából -és kiszolgáló egységeikből- álló komplexumot építenek, a hírek szerint 5 milliárd dolláros -közel 900 milliárd forintos- beruházással.

Türkmenisztán szerényen a Kaszpi-tenger riviérája, vagy (a spanyol tengerparthoz hasonlóan) Costa del Sol-ja szeretne lenni, és fel akarja venni a versenyt a legjobb egyiptomi vagy tunéziai üdülőhelyekkel is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Szálloda, a volt elnök képével (Fotó: timesonline.co.uk)


A Kaszpi-tenger partján (ami földrajzilag nem tenger, hanem a Föld legnagyobb tava) néhány éven belül 60 szálloda (köztük 4-és 5 csillagosak) sorakozik majd egymás mellett, a legelegánsabb pedig egy mesterséges szigeten épül. A hotelek mellett szórakoztató-és bevásárlóközpontok és sportpályák is épülnek. Természetesen az arab országokból átvett divat szerint innen sem hiányzik majd a fedett sípálya, ami az 50 fokos nyári hőségben is üzemel majd.

 

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?