Elképesztő! Itt nyaralunk néhány év múlva

2009. október 22. 12:02

Türkmenisztán, a volt szovjet köztársaság nagyra törő tervekkel állt elő: néhány éven belül igazi turistaparadicsom, a Kaszpi-tenger riviérája szeretne lenni.

Türkmenisztán turisztikailag nem a legelőnyösebb helyen fekszik: a közép-ázsiai ország Afganisztánnal, Iránnal, Kazahsztánnal, Üzbegisztánnal határos, nyugaton pedig a Kaszpi-tenger mossa partját.

 

Fotó: CIA World Factbook


Az országban -mely1991 előtt a Szovjetunió tagköztársasága volt, Türkmén Szovjet Szocialista Köztársaság néven- néhány éve még dübörgött a szinte teljhatalommal rendelkező elnök, Saparmyrat Nyyazow, azaz a "Nagy Türkmenbasi" személyi kultusza. A 2006-ban meghalt vezetőre ma is lépten-nyomon szobrok, emlékművek emlékeztetnek.

A rendkívüli földgáz-és kőolajkészletekkel rendelkező állam most igazi turistaparadicsommá szeretne válni: A Türkmenbasi-ról elnevezett fővárosban már el is kezdődött az a projekt, amely során egy több szállodából -és kiszolgáló egységeikből- álló komplexumot építenek, a hírek szerint 5 milliárd dolláros -közel 900 milliárd forintos- beruházással.

Türkmenisztán szerényen a Kaszpi-tenger riviérája, vagy (a spanyol tengerparthoz hasonlóan) Costa del Sol-ja szeretne lenni, és fel akarja venni a versenyt a legjobb egyiptomi vagy tunéziai üdülőhelyekkel is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Szálloda, a volt elnök képével (Fotó: timesonline.co.uk)


A Kaszpi-tenger partján (ami földrajzilag nem tenger, hanem a Föld legnagyobb tava) néhány éven belül 60 szálloda (köztük 4-és 5 csillagosak) sorakozik majd egymás mellett, a legelegánsabb pedig egy mesterséges szigeten épül. A hotelek mellett szórakoztató-és bevásárlóközpontok és sportpályák is épülnek. Természetesen az arab országokból átvett divat szerint innen sem hiányzik majd a fedett sípálya, ami az 50 fokos nyári hőségben is üzemel majd.

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem