Rászállt az APEH a rallysokra: a Bamako és az ellenőrök

Pénzcentrum
2009. november 23. 13:02

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Budapest-Bamako rally. A sivatagi autóverseny azonban a köves földutakon és a szélsőséges időjáráson kívül is tartogat "kalandokat": nemrég például vagyonosodási vizsgálatot tartott az APEH az egyik Bamako-csapat tagjainál -írja a mon.hu.

Bár az egyik északkelet-magyarországi Bamako-csapat tagjai az idei futamról úgy tértek haza, hogy jövőre újra nekivágnak a fapados rali útvonalának, más elhatározásra jutottak azután, hogy az adóhivatal többségüknél vagyonosodási vizsgálatot tartott, azt firtatva, miből tellett nekik arra, hogy heteket töltsenek Afrikában, és hol vannak lekönyvelve azok a holmik, amiket magukkal vittek, és az útjuk során vagy Maliba érve elajándékoztak a rászorulóknak?

A sivatagi túrázók nem szeretnék magukat kitenni jövőre is ennek a tortúrának, ezért úgy határoztak, ha indulnak is, kizárólag sofőrként, a kaland kedvéért, mégpedig egy külföldi tulajdonos külföldi rendszámú autóit hajtva.

 

A tavalyi verseny (Fotó: marathonrally.com)


Ugyan az idei futam alkalmával egyiküknek sem jutott eszébe, hogy a hosszú, kietlen utakon való autókázás több is lehet egy jó bulinál, mára már tudják, hogy ha valaki ésszel vág neki a távnak, annak anyagilag is megéri az utazás. A versenyzők elkövették azt a "hibát", hogy a magukkal vitt ajándékokat, arra használták, amire szánták: elajándékozták őket, holott akár el is adhatták volna az "árut", ugyanis az elképesztő szegénység ellenére tehetős emberek is vannak Afrikában, akik az Európa szívéből érkező "karaván" hírére tömött pénzes táskáikkal valamennyien Bamakóba áramlanak, hogy a használt benzines kannától a télikabátig szó szerint bármit megvegyenek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem